På tomannshånd med Maren Berg-Thomassen

02.11.2009
Møt Maren Berg-Thomassen som har vært koordinator, produksjonsassistent og produksjonsleder på produksjoner som "Mannen som elsket Yngve", "Rotternetter" og "Buzz Aldrin - Hvor ble det av deg i alt mylderet?"
maren portrett mindre
maren6liten
        -Det blir rart å jobbe 8 til 4. Faktisk er det første gangen jeg skal prøve meg på å jobbe i mer ordnete former, sier Maren Berg-Thomassen.
Oljen har nemlig snappet henne opp. I de neste 8 månedene skal Maren være markedsassistent for Smith International. 
-I et vikariat, understreker hun.
En omveltning blir det sikkert i forhold til de siste årene hvor film og tv-produksjon har vært Marens liv. Hun har jobbet som koordinator, produksjonsassistent og produksjonsleder på flere store produksjoner siden 2006.
-Det blir nok helt annerledes å sitte på et kontor med voksne, smiler hun. 
Hun legger fort til at folk som jobber på film selvsagt er voksne. En filmproduksjon er hektisk og har lange dager, men det er likevel rom for sprell av ymse slag.
 
 
INTERNATLIVmaren1liten
-I “Buzz Aldrin - Hvor ble det av deg i alt mylderet” bodde vi opp på hverandre i to måneder under innspillingen på Færøyene, fortellerhun. 
Produksjonsteamet var så stort at det krevde et helt hotell og tre private hus for å innlosjere alle.  De bodde en times kjøring fra Torshavn.
-Det ble veldig lite å finne på mellom opptakene. Men slik er det jo på location, forklarer hun.
Hun karakteriserer denne opplevelsen som veldig intenst.
-Jeg følte vi nærmest bodde på internat. I fritiden arrangerte vi fotballturnering. Enkelte dro i gang strikkeklubb og lignende typer aktiviteter.
 
 
 
PRODUKSJONER PÅ LØPENDE BÅND
“Buzz Aldrin” er hennes foreløpig siste jobb på en større produksjon. Den aller første var “Mannen som elsket Yngve”. Bak seg hadde hun en Bachelor fra Filmvitenskap i Trondheim og hun var omtrent halvveis ferdig med Fjernsyns- og multimediastudier på UiS da Stian Kristiansen kontaktet henne. Han ville ha henne med som produksjonsassistent for en pilot for “Mannen som elsket Yngve”. 
Maren rakk å være med på en innspilling av en kortfilm produsert av Sydvestfilm, før hun ble ansatt som koordinator på filminnspillingen av “Mannen som elsket Yngve”.
-Jeg var imponert over produksjonslederen, som hele tiden var rolig og blid. Ikke minst, hadde full kontroll, minnes hun.
Hun tok aldri opp studiene igjen og innrømmer at de nok var for teknisk orientert i forhold til hennes interesser. Det har heller ikke vært nødvendig for henne å vurdere mer studier, fordi produksjonene har kommet på løpende bånd siden. Etter “Mannen som elsket Yngve” har hun rukket å være koordinator på “Rottenetter”, før hun ble produksjonsleder på tv-serien “Buzz Aldrin”. Mellom disse produksjonene har hun også jobbet for produksjonsselskap som Yellow og Piraya.
 
maren4liten
 
KAOSKONTROLL OG TETTE BÅND
Som svar på spørsmål om hva hun synes er alle kjekkest med det hun har jobbet med, svarer hun kontant.
-Kaoskontroll. Det er en nesten ut av seg selv opplevelse hvor mye som trenges å være på plass. Hvor mye tid og energi som går med til å ordne tilsynelatende helt enkle ting. Det er nesten umulig å forklare folk utenfor filmbransjen hvor mye som trenges for at alt skal klaffe og hvor tidkrevende det faktisk kan være.
Hun trekker også frem de tette båndene som knyttes gjennom en filmproduksjon.
-Helt spesielt var det på “Mannen som elsket Yngve”, smiler hun.
-Skuespillerene var så unge og de ble virkelig en kompisgjeng.
I tillegg til sosiale bånd, forteller hun om hvor sammensveiset et team blir på andre måter. Hun mener at dette kommer av at man jobber sammen mot et felles, krevende mål.
-Da blir det gjerne litt antiklimaks når det hele er ferdig, sier hun.
 
 
maren5litenPAUSE
For Maren  blir det nå en pause fra det hektiske produksjonslivet de neste månedene. Hvorvidt hun finner veien tilbake til filmproduksjon eller om hun blir værende i oljebransjen, mener hun det er altfor tidlig å si noe om.
-Jeg tar fatt på disse 8 månedene og gjør dette vikariatet. Så får jeg se. Jeg forsvinner uansett ikke fra Stavanger, lover hun.
 
 
 
Alle fotografier er private.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}