På NRK julaften

13.12.2009
Selveste julaften viser NRK den prisbelønnede Piraya dokumentaren "Marionettens oppdagelser".
marionettens oppdagelser liten
marionettens oppdagelser
 
Den prisbelønnet dokumentarfilmen "Marionettens oppdagelser", produsert av Piraya, vises på NRK1 på selveste julaften kl 21.50.
 
I "Marionettens oppdagelser" utforsker regissør Bjarte Mørnes sin bestefars historie, og avdekker sannheter, løgner og hemmeligheter gjennom en samling 8-millimeterfilmer
 
"Marionettens oppdagelser" er en poetisk og unik dokumentarfilm. Den veksler mellom filosofering om evige temaer og jordnære, konkrete historier og hendelser. Filmen lar Alf Mørner lede oss på en melankolsk, morsom og uforutsigbar reise gjennom livet, døden, havet og evigheten. Intet mindre.
 
bjarte pirayaDet har alltid vært avstand mellom Bjarte Mørner Tveit og hans bestefar, den sterke patriarken Alf Mørner. Dette skal endre seg når Alf gir sitt barnebarn en gave: kasse på kasse med gamle 8mm filmruller fra Alfs liv til sjøs, filmruller som forteller historier som til nå har vært skjult. Men med gaven følger forpliktelser, og Bjarte styres ut på en krevende reise.
 
"Marionettens oppdagelser" er Bjarte Mørner Tveits debutfilm som dokumentarfilmregissør. Produsentdebuten kom i 2005 med den Amanda-nominerte dokumentaren "Svindleren". I Piraya Film har Tveit fungert som executive/associate producer på selskapets storsatsinger de siste årene, med filmer som "On a Tightrope" (2007), "Belarusian Waltz" (2007) og "YODOK Stories" (2008). 
 
 
Fotografier: Piraya Film/Privat
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}