På kino igjen!

13.12.2009
Filmen som satte Stavangers filmbransje på kartet vises på igjen på kino før jul!
mongolandliten
200px-mongoland
 
"Mongoland"(2000) ble filmet uten statstøtte, men med solide porsjoner idealisme og entusiasme. Den ble en kinosuksess da den gikk for noen år siden. Nå kan du se den igjen - på kino! 
 
KinoKino i Sandnes setter den opp som en av julefilmene som vises nå frem mot jul. Se den onsdag 16. desember eller fredag 18. desember. Begge gangene vises den kl 18.
 
Om Mongoland
Romantisk komedie om vennskap og kjærlighet. 
Om å tro på noe. Om håp. 
Om å våge å satse på kjærligheten. 
 
Det er kvelden før lille julaften. Pia (Pia Tjelta) kommer hjem til jul etter å ha vært ute å reist i England et halvt år. Målet er å finne Kristoffer (Kristoffer Joner), kjæresten som skulle ha vært med på reisen, men som sviktet i siste liten. Og finne han blir mer komplisert enn hun hadde trodd. Kristoffer er som sunket i jorden. 
 
Pia begynner å lete etter Kristoffer og underveis treffer hun på flere mer eller mindre misfornøyde og desillusjonerte personer. Vegar (Vegar Hoel), Pias gamle bestekompis, søvnløs og frustrert over en inbilt fysisk skavank. Rap-artisten Gary som er skuffet over manglende problemer å rappe om. Den britiske oljearbeideren Wayne, med et desillusjonert syn på kjærligheten som brakte han til Norge. Stian, rocke- gitarist som jobber på gartneri fordi platekontrakten gikk fløyten. Samt en prinsippfast taxi-sjåfør. 
 
Midt i alt dette dukker nissen opp, og ting begynner å skje... 
 
Dette sa pressen da den gikk på kinoer landet over 
"PUR LYKKE...MONGOLAND ER ET MIRAKEL. EN SPRELL LEVENDE, VIDUNDERLIG VARM OG DRIVENDE INTELLIGENT FILM...hjertelig og ekte og det gjorde meg glad fra tåballe til isse - MONGOLAND er en fryd på alle plan" 
Brita Møystad Engseth, Filmredaksjonen NRK 
 
"En kul og morsom film som danser undt Detektor! det skinner igjennon at alle har det gøy, og det smitter! En av årets kuleste filmer så langt" Birger Vestmo, NRK P3 
 
"Artig historie, fin humor og bra skuespillere" TV2 
 
"Fin filmfryd...Dette er morsomt" Aftenposten 
 
"90 min med solid underholdning" FilmListen.no 
 
"Strålende! Kanskje bør publikum få hengslet om kjevene, for det er vanskelig å slutte å smile - fra øre til øre." Dagens Næringsliv 

Menneskene bak suksessen
Regissør: Arild Østin Ommundsen
Produsent: Ingrid Festøy Ottesen
Manus: Gro Elin Hjelle, Arild Østin Ommundsen, Eigil Jansen
Skuespillere: Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Vegar Hoel, Reidar Wayne Ewing
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}