Olav Hauge dokumentar

02.12.2009
"Olav H. Hauge - Den andre mannen" avVigdis Nielsens vises på KinoKino torsdag 3. desember kl 12 og kl 19
olav hauge flyer liten
olav h. hauge
 
Vigdis Nielsens film "Olav H. Hauge - Den andre mannen" vises på KinoKino torsdag 3. desember kl 12 og kl 19.
 
Olav H. Hauges dikt står sentralt i dette vakre og vare portrettet av den store vestlandsdikteren. Bondesønnen Hauge levde det meste av livet alene i den vesle bygda Ulvik i Hardanger. Inspirert av de store forfatterne begynte han som ungdom å skrive dikt og dagbok. 
 
Olav var i lange perioder tvangsinnlagt på psykiatrisk institusjon. Men tross bygdas fordømmelse og manglende oppmuntring fra familien, debuterte Olav H. Hauge som poet 38 år gammel. Diktsamlingene var terapi, og en vei tilbake til et liv sammen med andre mennesker. Først 70 år gammel giftet han seg med den tjue år yngre kunstneren Bodil Cappelen. Etterpå ble han aldri mer syk.  Filmskaperen Vigdis Nielsen har fått frem et interessant portrett av den store vestlandsdikteren, med intervjuer av noen av hans nære venner, samt innslag av en rekke dikt som følges visuelt av vakre og vare naturskildringer, og bilder av Hauge både som ung mann og aldrende kunstner.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}