Nytt fra festivalfronten

10.03.2010
Flere filmer laget av lokale filmskapere er tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad.
grimstadstol copy
Stadig flere filmer som har tilknytning til regionen blir tatt ut til store og små filmfestivaler verden over. Til nå har vi oppfordret filmskapere om selv å legge ut de glade nyhetene på bloggen når filmene skal vises. Nå innfører vi en fast spalte til dette formålet. Følg med på denne plassen for å få vite hvilke filmer vises hvor.
 
Vi er SVÆRT avhengige av du som filmskaper melder fra til oss når din film er tatt ut til visning og når filmen er nominert til/vinner av priser. Gi oss beskjed så snart du selv vet, så sprer vi de gode nyhetene videre i denne spalten. Send til kallestein@filmkraft.no . Legg gjerne ved et bilde eller to også!
 
grimstadstol
 
I skarp konkurranse om opptak til årets Kortfilmfestival i Grimstad, er flere filmer og musikkvideoer produsert av personer med tilknytning til regionen vår:
 
Fredrik Hana med kortfilmen "Transsexual Express".
Kyrre Hervik Larsen med musikkvideoen "Afeeliated: Mix Raw"
Stian Kristiansen med musikkvideone "Shock!: In Silence"

I alt kom det inn 405 filmer til årets norske filmkonkurranse; 274 kortfilmer, 79 musikkvideoer og 52 lange dokumentarer. Av disse gikk 36 kortfilmer, 25 musikkvideoer og 12 lange dokumentarer videre til hovedkonkuranse i Grimstad. Les mer her
 
 
 
dokfilm 2010
 
Det er nå offentliggjort at "Strengt Hemmelig" av Benedicte Orvung (Orvung Film, produsent: Tom Edvindsen) og "Marionettens Oppdagelser" av Bjarte Mørner Tveit (Piraya, produsent: Torstein Grude) er tatt ut til Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda 28. april til 2. mai. 
 
Begge disse filmene er i tillegg blant de 8 som kjemper om prisen om Beste film!
 
marionettens oppdagelserimg2132-1  
 
I tillegg er Silje Evensmo Jacobsens film "Guds datter" tatt ut i programmet studentfilm.
 
Om "Gud datter": 
Ein gripande film om transseksuelle Das frå India og historia hans om vegen til kjønnsskifteoperasjonen. Stigmatisering og fordomar gjer tilværet vanskeleg for 18 år gamle Das. Valet han har gjort, vil påføre familien stor skam, men i all løynd skal draumen bli sann – han skal bli kvinne.
 
guds datter
 

Pris til "Scratch"

takketale
Regissør Jakob Rørvik takker for prisen. Foto: privat
 
Jakob Rørvik vant prisen for beste kortfilm på Aubagne International Film Festival for novellefilmen sin "Scratch". Vi gratulerer! For mer informasjon om festivalen og oversikt over vinnerne, se her.
 
 

Hadde premiere på Eurodoc 2010

eloquentvandalstrailer
 
"Eloquent Vandals" (regi: Martin Hawkes) hadde premiere på Eurodoc 2010 i Oslo. (Les mer her.
 
Trailer til filmen:

 
 
 

Til Den norske dokumentarfilmfestivalen

strengt hemmelig logo
 
 
"Strengt hemmelig", regissert av Benedicte Orvung er tatt ut til Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda 28. april - 2. mai 2010. Les mer om ""Strengt hemmelig" her.
 

VIGDIS NIELSENS "DEN ANDRE MANNEN" TIL FIFA, CANADA

olav h. hauge
 

Dokumentarfilmen  OLAV H. HAUGE: DEN ANDRE MANNEN av Vigdis Nielsen er tatt ut i konkurranse på FIFA, Montreal, CANADA. (Festival International du Film sur l'Art (FIFA)  www.artfifa.com )    Regissør Vigdis Nielsen er invitert til festivalen.

Filmen som er vist tre ganger på NRK, har også deltatt på  BIFF,  Minneapolis-ST.Paul FIlm Festival,  New York International, Film and Video festival i USA og på  Norsk Filmmønstring på Cuba. I mai skal den delta  på Norsk Litteraturfestival på LIllehammer.

Filmen er oversatt til engelsk, spansk og koreansk.

 
 

PRIS FOR BESTE BIROLLE

pl sverre
Foto: Jernanger
 
Vi gratulerer Pål Sverre Valheim Hagen for Kanonprisen for Beste Birolle i "Jernanger" som ble utdelt på årets Kosmorama Filmfestival! 
 
 
 

 "JERNANGER"  I ROUENS HOVEDKONKURRANSE

bjornsundquist
Bjørn Sundquist fra filmen Jernanger. Foto: Jernanger
 
Den nordiske filmfestivalen i Rouen i Frankrike åpnet med et sterkt norsk innslag. Hele tre av åtte filmer i festivalenshovedkonkurranse er norske -  Sara Johnsens "Upperdog", Pål Jackmans "Jernanger" og Rune Denstad "Langlos Nord".
 
Den 22. Festival du Cinéma Nordique viser filmer fra alle de nordiske landene i tillegg til Baltikum, Nederland og Belgia, og avsluttes 21. mars. De tre norske filmene konkurrer blant annet mot danske Martin Pieter Zandvliets "Applaus" og islandske Baltasar Kormakurs "White Night Wedding". 
 
En rekke priser deles ut, og høyest henger Grand Prix du Jury og publikumsprisen, som i fjor gikk til henholdsvis Eva Sørhaugs "Lønsj" og "Kautokeino-opprøret" i regi av Nils Gaup. I tillegg kan filmene i hovedkonkurransen vinne prisen for  beste mannlige og kvinnelige skuespiller.
 
Flere nyere og eldre norske filmer deltar også i ulike sideprogrammer. Erik Poppes "De usynlige", som nylig har vært vist på franske kinoer, vises i programmet Panorama: Nytt fra nord, og Knut Erik Jensens "Heftig og begeistret" er med i seksjonen Nordiske kor. Et eget program bærer tittelen "Norge – usannsynlige steder å bo", og viser seks naturfilmer av Oddgeir Bruaset. Filmene er hentet fra steder som Kjeåsen i Hardangerfjorden, Finden i Sogn og Styvi i Nærøyfjorden. I programmet Krig og motstandsbevegelse deltar Eilert Munch Lunds "Krigsseilerne", Vibeke Løkkebergs "Løperjenten" og Hans Petter Molands "Secondløitnanten", i tillegg til Jean Dréville og Titus Vibe Müllers "Kampen om tungtvannet".
 
Besøk festivalens hjemmesider.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}