Nytt fra festivalfronten

27.04.2011
Regissør Zaradasht Ahmeds film "Veien til Diyarbekir" er nominert til Urti Award.
diyarbekir2
diyarbekir2
 
"Veien til Diyarbekir" av regissør Zaradasht Ahmed  er tatt ut som en av ti dokumentarfilm finalister som konkurrerer om URTI AWARD. Vi gratulerer!
 
Veien til Diyarbekir
Den legendariske kurdiske artisten Ciwan Haco tar oss med til hjemlandets musikk, tekster og sine innerste tanker. Haco har levd mange år i eksil – nå i Sverige. Etter lang tid med innreiseforbud i de kurdiske landområdene – hvor han er en helt med stjernestatus på nivå med Elvis Presley eller Michael Jackson i vest – inviteres han til Newrozfestivalen i Diyarbekir, hvor nærmere en million fans venter på han. 
 
Dette er en strålende sterk dokumentarfilm om hvordan kraften i kulturen kan være med på å løfte frem et helt folks følelse for sin kurdiske identitet, som aldri kan undertrykkes av noen.
 
 
 
 
 
 
parasitoid-frame grab-flyger-02
Foto: stills fra "Parasitoid"
 
Kortfilmen "Parasitoid" av Martin Lotherington er tatt ut til  Worldwide Short Film Festival som går av stabelen fra 31. mai til 5. juni i Toronto. Den skal vises i Midnight Mania programmet. 4150 filmer var påmeldte til festivalen og bare en liten håndfulle har sluppet gjennom nåløyet.
 
"Parasitoid" er regissør Martin Lotheringtons andre kort film. Den er produsert av Saft Film ved David Leader. Glenn André Kaada og Charlotte Frogner spiller i filmen.
 
Les mer om festivalen her: www.worldwideshortfilmfest.comTrenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}