Ny Stavanger-bølge

03.02.2009
Motlys-gründer og produsent Sigve Endresen er sulten på suksess med mer Stavanger-film laget her i byen.
msey
I høst starter innspillingen av TV-serien «Buzz Aldrin», så står «Kyss meg for faen» og Renberg-dramaene «Kompani Orheim», «Charlotte Isabel Hansen» og novellefilmer basert på «Farmor har fått kabel-TV/Videogutten» for tur.

– Det er meningen at Stian Kristiansen skal ha regien på «Videogutten», sier Endresen.

Venter på penger
Den utflyttede Stavanger-mannen har rolleliste for filmversjonen av «Kompani Orheim» klar, men venter på penger fra Norsk Filminstitutt.

– Det var like før vi følte at vi fikk ja til 10 millioner, så rykket konsulenten opp som sjef, og manuset måtte rundt i systemet igjen. Vi er fast bestemt på at filmen skal lages. Vi har med oss Filmkraft Rogaland og lokale investorer. Det er litt frustrerende at det går så lang tid, men vi jobber videre med å skjerpe manuset, kanskje vi i ettertid vil si at det var en bra ting. Det var i alle fall det samme som skjedde med «Mannen som elsket Yngve». Men mye av filmen foregår i ungdomsskolen, og skuespillerne risikerer å vokse fra rollen. Jeg har ikke fortalt de unge skuespillerne som er aktuelle om det, av frykt for å skuffe dem hvis det går for lang tid, sier Endresen.

Det som er klart, er at «Yngve»-helt Rolf Kristian Larsen skal spille en mindre rolle som den eldre Jarle Klepp.

Orheim neste år
– Vi skal i gang med «Kompani Orheim» i alle fall til våren 2010, kanskje før, sier Endresen.

«Kyss meg for faen» er en spillefilm av «Yngve»-regissør Stian Kristiansen.

– Vi er ferdig med første revisjon av manuset, og i gang med andre revisjon, sier Endresen.

Først ut er «Buzz Aldrin», Johan Harstad-romanen som blir NRK-serie. 26 millioner kroner brukes til de fire timene i serien, som spilles inn dels i Stavanger og Lysefjorden, dels på Færøyene.

– Det er en ambisiøs produksjon. Nå får vi prøve å få tysk TV interessert. Tyskerne viser mye skandinavisk drama, sier Endresen, som skal til Filmfestivalen i Berlin med den ferske dramakomedien «Nord».

Charlotte i Stavanger
Selv om handlingen i «Charlotte Isabel Hansen» foregår i Bergen, ser Endresen for seg Stavanger-innspilling også av den.

– Det har vi stor tro på, sier Motlys-produsenten.

Han betegner Stavanger-miljøet som Norges best kompetente for filmproduksjon utenom Oslo.

– Det er flere kimer til nye produksjonsselskaper, men de trenger å utvikle mer erfaring på spillefilm. Men miljøet er allerede på høyt nivå, og vi er stolt av å være en del av det med «Mannen som elsket Yngve», sier Endresen.
 
Av Stein Roger Fossmo i Rogalands Avis 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}