NRK skal slå dansker og svensker

20.01.2009
NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas har åpnet tv-året 2009 knallsterkt. - Vi skal gjøre det bedre enn våre søsterselskap i Skandinavia, sier han.
Tv-året 2009 er kommet i gang og de siste ukene har NRK1 ligget på markedsandeler opp mot 40 prosent i riksuniverset (12+). Ikke minst har den etterhvert svært så berømte gullrekka startet meget bra.

Les også: Drømmetall for Gullrekka

Les også: Pangåpning fra Gullrekka

- NRK-året har startet bra. NRK1 har kommet bra ut, men det gjør vi alltid på nyåret. Det er et mønster i dette i den forstand at de kommersielle kanalene er noe senere ute med satsingene sine. Tilsvarende pleier de kommersielle kanalene å gjøre det svært godt i mai. Derfor ringer journalistene TV 2 på nyåret med spørsm��l om hvorfor det går så dårlig, mens NRK får de samme telefonene i mai, sier Hans-Tore Bjerkaas til Kampanje.

Tror på lavere tv-andel
Hans-Tore Bjerkaas ser lyst på utsiktene i 2009, men understreker at utfordringene er mange selv om det akkurat nå er svært mange tv-seere som NRK har en god andel av.

Les også: En million svensker så på Skavlan

- På tv er ambisjonen at vi skal gjøre det bedre enn våre søsterselskap i Skandinavia, noe som betyr å holde NRK1 godt over 20 prosent. Fragmenteringen fortsetter ennå en stund og byr oss på stadige utfordringer i form av økt konkurranse på tv. Derfor tør jeg ikke spå om markedsandelen i NRK1 i klassisk forstand, men vi vil neppe se 40 prosent igjen. Når vi nå har satt oss det ambisiøse målet at fire av fem nordmenn skal bruke et NRK-tilbud hver dag er det en krevende ambisjon, sier Bjerkaas. 
 
Kilde: Kampanje
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}