NRK lukter på Ryfylke-animasjon

04.02.2009
- Vi skulle gjerne hatt et par knallgode animatører fra Ryfylke eller Stavanger, sier Edmund Austigard, som jobber med «Ryfylkevegens billag».
Historien i «Ryfylkevegens billag» handler om den gamle Scania-bussen Grulte som får konkurranse av nykomlingen Bybussen. Utgangspunktet var å lage en langfilm, men nå har NRK meldt sin interesse, og dermed kan det bli tv-serie med 26 episoder - hver på 10-12 minutter.

- Alt fra langfilm og tv-serie til lydbok og spill kan bli aktuelt. Akkurat nå handler det om å sette karakterene og lage en prøveepisode, sier Edmund Austigard.

Han er forfatter, Oslo-utflyttet ryfylking, og animasjonsprosjektets far. Moren er Elise Wedde. Sammen holder de i regi- og produsenttøylene i prosjektet. Prøveepisoden skal være ferdig i sommer.

- Neste steg handler blant annet om å jobbe mer med manus og å hente inn 15-16 millioner fra NRK, Norsk filminstitutt og private investorer, for eksempel.

LOKALMILJØ: Historiene som skal fortelles med 3D-animasjon tar altså utgangspunkt i gamle busser i Ryfylke.

- Mitt inntrykk er at NRK likte at historien var så knyttet til et lokalmiljø, sier Austigard.

- Kommer dere til å bruke folk fra vårt distrikt i produksjonen av serien?

- Nå er vi veldig tidlig i prosessen. Vi har hatt god hjelp av folk i Ryfylke og av blant andre Filmkraft i arbeidet til nå. I produksjonen hadde det også vært kjekt å brukt folk i Rogaland, sier Austigard.

KOMPETENTE FOLK: Nå jobber han med et animasjonsselskap i Oslo. Sjefsanimatøren er utdannet på Pixar-skolen i USA.

- Vi må gå for de beste folkene, uansett hvor de er. Akkurat nå nyter vi det beste fra to verdener. Noe fra Rogaland og noe fra Oslo. Som rogalending håper jeg at vi kan bruke folk fra mitt hjemfylke, men vi er avhengige av å hente kompetente folk, og da betyr ikke geografi så mye. Vi skulle gjerne tatt et par knallgode animatører fra Ryfylke eller fra Stavanger, sier han.
 
Kilde: Stavanger Aftenblad
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}