NRK betaler mer for norsk film

07.05.2008
NRK betaler overpris for norske dramaproduksjoner det er lite rift om.
NRK bruker stadig mer penger på å kjøpe visningsrettighetene til norske filmer og til å finansiere eksterne, norske dramaproduksjoner. I løpet av de tre siste årene har utgiftene til innkjøp av visningsrettigheter økt med 40 prosent i statskanalen.

– Noen filmer er det veldig stor rift om, andre filmer er mindre kommersielt interessante. Vi har kommet til at vi vil betale bedre enn markedspris for filmene som det er mindre konkurranse om. Vi ønsker rett og slett å være med på å styrke norsk drama ved å satse på norsk tv-dramatikk og å betale en ok pris for å vise norsk film. Norsk drama er noe av det viktigste vi har å presentere for publikum. Det henger blant annet sammen med samfunnsoppdraget vårt, sier tv-sjef Arne Helsingen i NRK til VG.

Årsaken til rausheten henger ifølge VG sammen med stortingsmeldingen «Kringkasting i en digital fremtid», hvor Kulturdepartementet understreker NRKs plikt til å betale anstendig for de filmene de viser.

Kilde: Kampanje
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}