Norske kinofilmer

04.08.2009
Det blir en underholdene høst med varierne tilbud som burde falle i smak for de aller fleste.
rottenetter2bredd145168e


 
Alt i fra thriller ”Svik” med Lene Nystrøm og Kåre Conradi, barnefilmen ”Yohan – Barnevandreren” fra manusforfatteren og regissør Grete Salomonsen – til mer alvorlige temafilmer som ”Engelen” med regi av Margreth Olin. Med både gode regissører og skuespillere er det store forventninger til mange av høstens filmer.

Filmene som er aktuelle i høst er Upperdog, Engelen, Rottenetter, Vegas, Svik, Knerten og Yohan - Barnevandreren. Hvor ”Upperdog” er først ut og har premiere den 28. august, filmen åpner også den Norske Filmfestival i Haugesund.

Upperdog
Først ut er ”Upperdog” som er en film med mye på hjertet, en tankevekkende historie fra det moderne Norge. Filmen har premiere 28. august og er også åpningsfilmen for filmfestivalen i Haugesund. Bak filmen står Sara Johnsen som har både regi og skrevet manus for filmen, hun fikk sitt store gjennombrudd som spillefilmregissør med ”Vinterkyss” i 2005.

Filmen har premiere 28. august 2009

Engelen
Bak filmen står en fremragende regissør og en solid produsent, Margret Olin. Filmen er en kompromissløs og sterk historie som med all sannsynlighet vil skape stor debatt, så det all grunn til å ha store forventninger til Engelen.

Filmen har premiere 02. september 2009

Rottenetter
Rottenetter er et hardkokt drama fra det oljeinfiserte finansmiljøet i Stavanger ifølge produsentene. Filmen handler om karakteren Jonny (23) som vil gjøre alt for å komme til topps, men oppdager at makten har sin pris. I filmen finner vi skuespiller som Kristoffer Joner, Christian Rubeck, Fridtjov Såheim med flere... Regi for filmen har Arild Østin Ommundsen som tidligere har hatt regi for blant annet ”Monstertorsdag” og ”Mongoland”.

04. september 2009

Vegas

Regissør bak ”Himmelfall” og ”Trigger”, Gunnar Vikene” kommer den ut med det som virker til å være en spennende ungdomsfilm om tro, hat og selvfølgelig kjærlighet. I filmen finner vi blant annet skuespillere som blant annet Anders Baasmo Christiansen (Nord, Arn – Riket ved veiens ende), Helge Jordal og Kyrre Haugen Sydness(Lunsj, Mongoland).

Filmen har premiere 25. september 2009

Svik
Regissør Håkon Gundersen kommer 09. oktober ut med en norsk thriller med handling fra midten av andre verdenskrig. På skuespillerlisten finner vi blant annet Lene Nystrøm, Kåre Conradi og Fridtjov Såheim. Det blir spennende å se hva Gundersen har klart å få til ut av denne filmenen som er et bakteppe av virkelige hendelser.

Filmen har premiere 09. oktober 2009.

Knerten
Film for de minste blir det også til høsten og det er filmen ”Knerten” som er basert på første boken i Anne Cath Vestlys klassiske barnebokserie om Lillebror og Knerten. Manus er skrevet av Birgitte Bratseth.

Filmen har premiere 16. oktober 2009.

Yohan - Barnevandreren
Det stilles stor forventning til barnefilmen fra manusforfatter og regissør Grete Salomonsens nye film Yohan. Manuskriptet har allerede høstet store lovord og entusiasme fra flere bransjehold, og man både håper og tror at denne filmen blir like populær som Kamilla og Tyven 1 og 2 som Salomonsen har både skrevet og regissert.

Filmen har premiere 11. desember 2009
 
Kilde: filmguiden.no
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}