Norske dokumentarpriser på Nordisk Panorama

06.10.2008
Håvard Bustnes’ dokumentarfilm Blod & Ære mottok prisen for beste nordiske dokumentarfilm under avslutningsseremonien ved Nordisk Panorama i Malmö tirsdag 30.9. Solveig Melkeraaens film Statistikk fikk prisen for beste nordiske dokumentarfilm under 30 minutter.
Blod & Ære hadde kinopremiere 22. august, og forteller historien om far og sønn Klemetsens reise i proff-boksingens verden. Duoens herjinger i norske sportsmedier i 1990-årene var til manges fascinasjon og andres store forargelse. Filmen, som er laget sju år etter at siste slag falt, er framstilt gjennom unike bilder fra karrierens spedeste start, opp mot toppen og ned til det siste store nederlaget. Filmen fikk også prisen for beste dokumentarfilm ved kortfilmfestivalen i Grimstad og Amanda for beste dokumentarfilm, og er produsert av Dag Hoel i Faction Film as i Trondheim.

Solveig Melkeraaens Statistikk er en av seks filmer i serien De som bygget landet, vist i NRK våren 2008. Serien handler om gutta og jentene på gølvet på tradisjonsrike norske arbeidsplasser, en folkelig hyllest til arbeidsfolk i hele landet, skildret med humor og varme. Statistikk er et portrett av Norsk Statistikk på Lillehammer, og menneskene som arbeider der. Filmen er produsert av Thomas Robsahm og Margreth Olin i Speranza Film as.

Prisen for beste nordiske kortfilm gikk til 'Ung mand faller' av Martin de Thura, Danmark, mens 'Væk fra Spjald' av Thomas Glud og Lars Wass, også denne fra Danmark, fikk Canal+ prisen.
 
Kilde: Norsk filminstitutt
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}