Norsk festivalåpning med fransk touch

18.07.2008
Det blir filmfestival i Stavanger og Sandnes i august. «Den siste revejakta», med Kristoffer Joner i en av hovedrollene, åpner publikumsfesten.
– Budsjettet er klart, og vi er i full gang med å planlegge, melder Frode Nilsen, direktør i SF Kino Stavanger/Sandnes. Filmfestivalen avdeling Stavanger/Sandnes er en del av Den norske filmfestivalen som arrangeres i Haugesund 16.-23. august.

Aftenbladet skrev tidligere i år at filmfestivalen i Stavanger og Sandnes sto i fare for å bli avlyst, dersom finansieringen ikke kom i orden. I slutten av mars manglet tilskuddene både fra Film & Kino og Rogaland fylkeskommune. Pengene skal nå være på plass, men med et noe lavere beløp enn det som opprinnelig var budsjettert.

– Budsjettet er redusert fra 1,5 millioner til 1,18 millioner. Tilskuddene fra Film & Kino og Stavanger kommune ble litt lavere enn vi hadde budsjettert med. Vi har derfor skåret en del på kostnadssiden, sier kinodirektøren.

Hasjfilm

Han lover likevel en skikkelig publikumsfestival, og deler av programmet ligger allerede klart.

– Den første bekreftede godbiten er «Den siste revejakta», forteller Stig Pedersen, film- og informasjonssjef i SF Kino Stavanger/Sandnes.

Filmen får æren av å åpne filmfestivalen, både i Haugesund og i Stavanger/Sandnes.

– Vi er veldig fornøyd med å ha denne filmen som åpningsfilm. Det er ekstra kjekt når du har Kristoffer Joner med, som en lokal forankring, sier Pedersen.

Norsk, fransk og amerikansk

«Den siste revejakta» er basert på Ingvar Ambjørnsens bok ved samme navn om overgangen fra 70-tallets hippietid til 80-tallets jappetid. Hovedpersonene, som er spilt av Joner og Nicolai Cleve Broch, er to hasjrøykende smålangere, som vil tjene seg rike på 45 kilo hasj fra Nepal.

Resten av programmet er Pedersen foreløpig tilbakeholden med.

– Vi har fire hovedkategorier, «Barnefilmfestivalen», «15+», «French Touch» og «American Independent», forteller han.

Alle filmene som skal vises i Stavanger/Sandnes er filmer som blir vist på Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Filmopplevelser

Det er første gang det arrangeres filmfestival i Stavanger og Sandnes i samarbeid med festivalen i Haugesund. Kultursjef i Stavanger, Siri Aavitsland, tror festivalen kan få de vante kinogjengerne til å utvide horisonten og gjerne se filmer de ellers ikke ville sett.

– Går dette bra, så håper vi også at vi kan videreutvikle dette til 2009, sier Aavitsland.
 
 
Kilde: Stavanger Aftenblad
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}