Norsk dokumentarfilm Emmy-nominert

20.07.2009
Den norske dokumentarfilmen «Belarusian Waltz» er nominert til Emmy-prisen i kategorien News & Documentary. Vinnerne utpekes 21. september.
Filmen handler om performancekunstneren Alexander Pushkin, som med utallige offentlige stunts opponerer mot diktaturet i Hviterussland.

Gjennom Pushkins kunst og sans for humor får vi et innblikk i sjelen til det hviterussiske folk. Filmen er vist på en rekke prestisjetunge internasjonale filmfestivaler og lanseres på DVD i Norge i høst av Kudos Family.

«Belarusian Waltz» er regissert for det Stavanger-baserte filmselskapet Piraya Film av Andrzej Fidyk, en av Polens fremste dokumentarfilmskapere.

Filmen er produsert av Torstein Grude i Piraya Film. Den er coprodusert av ITVS International, MG Production, Raftostiftelsen og Telewizja Polska.

Filmen inngår i en rekke filmer laget av Piraya Film i samarbeid med Raftostiftelsen, der den overordnede tematikken er ytringsfrihet og menneskerettigheter.

Andrzej Fidyk har også regissert Piraya Film-produksjonen «Yodok Stories», som handler om konsentrasjonsleire i Nord-Korea.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}