Nord åpner Berlin

20.01.2009
Rune Denstad Langlos Nord er i år eneste norske spillefilm som er invitert til Berlin filmfestival. 6. februar, samme dag som den norske filmpremieren, blir filmen vist i Panorama Special-programmet.
Berlin filmfestival er en av de viktigste festivalene i verden. 19.000 deltagere fra 120 land har i år meldt seg på til festivalen som finner sted fra 5. til 15. februar. Panorama-programmet er en del av det offisielle programmet, og er kjent for å oppdage nye talenter.

Filmen Nord er basert på et manus av Erlend Loe, og regissert av Rune Denstad Langlo. Historien handler om Jomar, spilt av Anders Baasmo Christiansen, som reiser nordover for å finne sønnen sin – og kanskje seg selv.

- Jeg hadde vel et lite håp om at en eller annen obskur filmfestival skulle falle for kombinasjonen angst, hjemmebrent og snøscooter, men at vi skulle bli antatt til Berlin var utenfor min forestillingsevne. Det er en veldig stor anerkjennelse for Motlys og den dyktige og dedikerte staben som har gjort Nord mulig, sier regissør Rune Denstad Langlo på NFI sine nettsider.

Filmen vil konkurrere om prisen til beste debutantspillefilm, bestående av 50.000 euro i tillegg til publikumsprisen som skal gå til en film i Panorama-programmet. 
 
 
Les mer i Rushprint
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}