Nina Lill Veste

17.03.2010
Manusforfatter og regissør Nina Lill Veste svarer på våre 5 korte denne uken.
nina lill
nina lill
Foto: Privat
 
Navn: Nina Lill Veste
Alder: 42
Bosted: Haugesund
Yrke: Manusforfatter og regissør
 
 
Hvordan har du det nå?
Fint!
 
 
Hva gjør du for tiden?
Jeg skriver på mitt første spillefilmmanus. Endelig! Jeg går på kontoret hver dag og skriver og så sender jeg manuset til Kirsten. Ca en gang i måneden reiser jeg til Stavanger og så snakker vi oss opp om manuset mitt. 
 
Hun er veldig veldig dyktig og spør de rette spørsmålene hele tiden. Hver gang jeg har møtt henne føler jeg at jeg kan dette og er veldig inspirert til å fortsette. Utrolig!
 
 
Hvilke planer har du framover?
Fortsette å skrive og å ha møter med Kirsten. Og følge noen kurs og seminar hos Filmkraft ut over våren.
 
I april skal jeg være med en liten gjeng til London. Vi skal på fire dagers seminar med Robert Mckee. Det blir intenst og gøy.
 
Føler meg ganske heldig egentlig.
 
 
Hva så du sist på kino?
"Where the Wild Things Are" av Spike Jonze sammen med kjæresten min. Med stemmene til Sopranos sjøl og favoritten Chris Cooper. Det var det en herlig og rørende opplevelse.
 
 
Hva er favorittfilmen din?
"The Best Years of Our Lives" av William Wyler fra 1946. Et mesterverk!  Etterkrigsdrama med nedpå spillestil som handler om de viktige verdiene i livet : familien og kjærligheten.
 
Det må være lov å trekke fram en liten filmbonus? " Do you want your stake?" -  scenen fra Raging Bull fra 1980. Krangling mellom ektepar på høyeste nivå og en oppvisning i det jeg kaller Robert de Niros arm - spill. Blir aldri lei av den scenen!
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}