Nils Petter Devold Midtun

27.04.2011
Filmfotograf Nils Petter Devold Midtun er kinoaktuell med "Umeå4ever".
nils petter ume
nils petter ume
Foto: private og fra www.umea4ever.no 

 
umea4ever-webposter-whiteedges-topgradientNils Petter Devold Midtun er kinoaktuell med "Umeå4ever". Nils Petter var sjefsfotograf på den stjernespekkede filmen med bl.a. Sondre Krogtoft Larsen, Vegar Hoel og Jon Skolmen i noen av rollene.
 
Selv om dette er er Nils Petters første spillefilm, er han ingen nybegynner i faget. Han har gjort mye reklame og oppdragsfilm. Dessuten har han vært fotograf på kinodokumentarer som "Natural born star", "Prøvetid", "Blod og Ære" og "Loop". Showreeler kan sees på hans hjemmeside www.nilspetter.no .
 
Nils Petter kom med på "Umeå4ever" fordi han kjente regissør Geir Greni og hadde tidligere jobbet med ham på musikkvideo og kortfilm.
 
 
Anstrengende
Umeå4ever ble spilt inn i Oslo og sør Sverige i løpet av 32 dager på 8 uker, samt noe pick up på høsten. I følge Nils Petter var innspillingen
 
-Anstrengede...Hadde kun 2 uker forarbeid pga finansielt styr. viste ikke hvor vi skulle filme før en mnd før prod start. Pluss at en spillefilm i seg selv rett og slett er mye!! Har har gjort mange gode erfaringer der og hatt en bratt læringskurve.
 
kitchen-21
 
Å se filmen for første gang i en mørk sal sammen med andre var selvsagt en opplevelse for Nils Petter. 
-Veldig kjekt å se i en sal med folk når de ler der en ønsker de skal, forteller han. Blandede kritikker i pressen var ikke like hyggelig. 
 
-Den var litt tung utenom et lyspunkt i Stavanger Aftenblad! Synes vel de tar litt hardt i. Trodde vi hadde laget en upretensiøs sak som er til for å underholde. Den ble virkelig kjørt hardt utifra manus ting.
 
 
Fornøyd
vegar-hoel-sondre-krogtoft-larsen1Selv er han ganske fornøyd med mye ved filmen.
-Liker veldig godt skuespillet og kjemien mellom Sondre og Vegard. Også fotoet! Er ganske nøyd utifra de forutsetningen jeg hadde både med tid og ressurser. Ikke det at jeg vil det skal bli lagt merke til og komme iveien for historien og komikken, men det ble bunnsolid på en måte.
 
Etter "Umeå4ever" har ikke Nils Petter lagt på latsiden. Han har nylig filmet to kortfilmer sammen med de prisbelønnede regissørene Vigdis Nielsen og Sui Bala.
 
-Det virker det som den kommerse verden har våknet litt igjen. Fjor året var begredlig. Har nettop gjort to filmer her i byen med litt budsjett. En for Avinor for Phantomfilm og Fasett. Og en med Tore Rygh/incitus for Sjøfartsdirektoratet. Kjekt! 
 
 
 
Les mer om "Umeå4ever" på www.umea4ever.no .
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}