Nick Hegreberg

15.06.2010
Manusforfatter Nick Hegreberg svarer på våre fem spørsmål.
nic h
nic h
Foto: privat
 
 
Navn: Nick Hegreberg   
Alder: 38
Bosted: Stavanger!
Yrke: Manusforfatter
 
 
Hvordan har du det nå?
Fint. Solen skinner, jentene er happy og deadline ble nådd.  
 
Hva gjør du for tiden?
Det vanlige - skriver for livet. Først og fremst på to filmer; en kort og en lang, som begge skal være ferdige i løpet av sommeren.
 
Hvilke planer har du fremover?
Skrive. Henge med jentene mine. Se Fotball VM. Nyte ferien!
 
Hva så du sist på kino? 
"An Education" av Lone Scherfig, med manus av en viss Nick H(ornby). Kramgod film basert på en sjølbiografisk story jeg i sin tid leste med stor begeistring. Filmen gir en sober skildring av en uskyldig jentes brutale møte med en av Londons sjarmerende sjarlataner. Som du skjønner er alt som skal til for å skape gass film på plass. Sender likevel en ekstra loud shoutout til Carey Mulligan i hovedrollen som "Jenny". Hun vil vi se mer til, banna bein!
 
Hva er favorittfilmen din? 
Som lettere schizofren, er det plent umulig å begrense seg til en. Noen favoritter nett no:
 
"Don't look now" av Nic Roeg. Smart og gripende dramahorror om kjærlighet og død, ekteskap og tap. Ses med kjæresten og en flaske rødvin.
 
"Beautiful girls" av Ted Demme. Sårt og lekent humorbajaseri om gutter og jenter som nekter å bli voksne. Nytes best alene med cola og lommetørkle, dagen derpå.
 
"Annie Hall" av Woody Allen og/eller "City Lights" av Chaplin. Livsbejaende smerte, og verdens beste reseptfrie hjertemedisin. Kan trygt inntas hvor som helst, med hvem som helst.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}