Nesten 2 mill i støtte

28.11.2009
Regissør Stian Kristiansen har fått tildelt rett i underkant av 2 millioner kroner i støtte fra NFI til ny novellefilm.
stiankristiansenliten
stiankristiansen
 
Regissør Stian Kristiansen har fått tildelt 1.926.000 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk Filminstitutt til novellefilmen "Videogutten". Filmen skal produseres av Motlys ved produsent Ynge Sæther.
 
- Dette prosjektet har potensial til å bli en veldig utfordrende kortfilm, som vil oppleves helt annerledes enn romanen den er bygget på, sier NFI konsulent Kalle Løchen.
 
"Videogutten" er fritt basert på kortromanen av Tore Renberg. Historien utspiller seg på slutten av 1980-tallet. Forholdet mellom 13 år gamle Hasse og Pål settes på prøve den dagen de aksepterer et tilbud om å oppsøke en gutt som er kjent for å ha en solid samling med filmer på video. Den reisen de foretar seg går inn i et stadig mørkere terreng, der de unge utfordres til å møte grenser de ikke tidligere har vært i nærheten av. Ingenting blir som før.
 
Stian Kristiansen og Yngve Sæther er mest kjent som regissør og produsent av "Mannen som elsket Yngve", også basert på Tore Renbergs roman. Filmen vant fire Amanda-priser, og ble nominert til Nordisk Råds filmpris. 
 
Kristiansen regisserte en rekke kortfilmer før han begynte på filmskolen, og har vært skuespiller på Rogaland Teaters barne- og ungdomsteater. Han var også skuespiller i Pål Jackmans kortfilm "Benny" (1998) og Arild Østin Ommundsens "Mongoland" (2001). 
 
Yngve Sæther har produsert en rekke kortfilmer, og spillefilmdebuterte som hovedprodusent med "Mannen som elsket Yngve". Han ble også valgt ut som Producer on the Move ved årets Cannesfestival. Sæther og Kristiansen har sammen nylig fått støtte til kunstnerisk fordypning gjennom NFIs regiutviklingsavtale.
 
Ravn Lanesskog er manusforfatter utdannet ved filmskolen på Lillehammer. Han hadde manus på novellefilmen "Bortreist for anledningen" av Solveig Melkeraaen.
 
Prosjektet har tidligere fått 74 000 kroner i utviklingstilskudd av Norsk filminstitutt. 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}