Nådde ikke opp

01.12.2008
Den norske dokumentarfilmen «Yodok Stories» vant ikke hovedprisen ved det som regnes som verdens viktigste dokumentarfilmfestival - IDFA i Amsterdam.
y
 
Vinneren - den danske filmen «Burma VJ», har imidlertid NRK som medprodusent og handler om radiokanalen Democratic Voice of Burma (DVB) som holder til i Oslo.

Rundt 30 burmesiske reportere rapporterer hemmelig fra Burma til hovedkvarteret i Oslo, og «Burma VJ» består nesten utelukkende av video og bilder tatt av DVBs journalister, ifølge IDFAs hjemmesider.

Vinneren ble kåret under avslutningen av festivalen lørdag kveld. Den norske filmen «Yodok Stories» var en av tre nominerte til den prestisjetunge hovedprisen, og det er første gang en norsk film er nominert. Det har heller aldri før skjedd at en norskprodusert dokumentarfilm er en del av hovedprogrammet, som består av 16 helaftens dokumentarfilmer. IDFA mottok bare i år hele 2.800 dokumentarfilmer til vurdering.

– Europas eksperter har anerkjent dokumentarfilmens kvaliteter og vi gleder oss til at det norske folk skal få filmen på kino 13. februar, sier Torstein Grude i Piraya Film, som har produsert filmen.

«Yodok Stories» forteller historien om Nord-Koreas konsentrasjonsleire for «klassefiender». En rekke personer som har opplevd årevis med fangenskap, tortur og sult forteller sine historier i dokumentaren. 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}