Nå kommer 3D-filmen!

18.05.2009
Mye er blitt sagt om 3D filmens fremtid. Nå har Sony skutt fart på 3D-utviklingen, med lanseringen av en enkel 3D-løsning for digitale kinoer. Og den er helt piratsikker.3D-brillene er tilbake.
Innen 2011 kan bransjen vinke farvel til nesten 100 år med analog film. Da vil nemlig alle kinosaler i Norge være digitale.

Nostalgisk for noen kanskje, men digital kino byr også på flere nye muligheter.

Den digitale kinorevolusjonen har allerede tatt steget over på 3D-filmen - for mange assosiert med 90-talls fenomenet IMAX, som fikk et kortvarig liv her hjemme.

- 3D har skutt fart i digitaliseringen, sier Dave Spilde fra Unique Cinema Systems, et norsk selskap som leverer og installerer digitalt kinoutstyr.

Pixar og Disney har de siste årene vist oss overbevisende eksempler på hvor fantastisk 3D-animert film kan se ut. Der grensen mellom hva som er tegnet og hva som er virkelige bilder til tider har vært syltynn. I går ble den nyeste filmen på Pixars suksessreportoar vist som en av de første på årets festival i Cannes. Up er første animasjonsfilm som noen sinne drar i gang Cannes-festivalen.
 
Les hele artikkelen i Rushprint
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}