Mot homofordommer

03.12.2008
«Yngve»-skuespiller Rolf Kristian Larsen kjefter på RBKs homofordommer: – Erstatt ordet «homo» med svarting, og se hva som skjer, sier skuespiller Rolf Kristian Larsen.
flow6
mseyjarlekonsert


Skuespiller Rolf Kristian Larsen langer i dagens utgave av Dagbladet ut mot homofordommer av alle slag. Bakgrunnen er utsagnet fra Rosenborg BKs midtstopper Alejandro Lago om at han skulle stanse Valencias «homsete» angripere. Larsen, som er kjent for sin rolle i «Mannen som elsket Yngve», er opptatt av fotball, men mener at idretten har en lang vei å gå i forhold til holdninger til homofili.

– Dessverre er fotballen i steinalderen når det kommer til å elske Yngve - eller andre menn som elsker menn, skriver Larsen i sitt innlegg i Dagbladet.

RBK
At Rosenborg i etterkant beklaget Lagos uttalelse, og skyldte på en oversettelsesfeil faller ikke i god jord hos Larsen.

«Å beklage til Valencia er som �� si at det er forferdelig å bli kalt homo, og forferdelig å være homo», skriver Larsen.

Larsen minner også om Frode Olsens utsagn om at det var greit å kalle folk «homo og sånne ting», og mener at Olsen med dette legitimerer bruken av ordet «homo» som skjellsord. Olsen kom med sin uttalelse på TV2 Zebra i begynnelsen av november, og bakgrunnen var at Aalesunds fans kalte Bjørn Helge Riise for «sønn av en hore».

– Slik vil vi ikke ha på norske fotballbaner. Jeg synes det er greit når det ropes homo og sånne ting, sa Olsen.

Les hele artikkelen i Aftenbladet 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}