Mord på Hemmingstad

16.01.2011
Hemmingstad i Haugesund 15. januar 2011. Ungdommene kommer fra Røvær, Vormedal, Bleikmyr, Skåredalen og alle andre kanter av Haugesundregionen. 13 ungdommer, 9 gutter og 4 jenter er samlet.

Hva heter du? Hvor gammel er du? Hva har du gjort av filmrelaterte ting fra før? Hva har du aller mest lyst til å lære på filmkurs?

 

Noen har aldri prøvd å lage film før, men synes det virker spennende å undersøke dette nærmere. Andre har litt erfaring fra før, men har lyst til å treffe andre med felles interesser. Andre igjen er på jakt etter samarbeidspartnere til sine egne prosjekter. Ungdommene er i alderen 12 til 20 år. Likevel er det ikke nødvendigvis slik at det er de eldste som har mest filmerfaring. Det å samles om en felles lidenskap bygger ned aldersbarrierer som ellers hadde vært naturlige.

 

Etter at den første isen er brutt, er dagens oppgave å dikte opp en historie om to tilfeldige ungdommer, location: Hemmingstad Kultursenter. Etterpå skal den filmes. Begrensninger gjør jo bare at man må være desto mer kreativ. De tre filmfortellingene som ble skapt var ”Hans & Grete”, ”Sick” og  ”Svart & Hvit”. ”Hans & Grete” er en mockumentary om et filmteam som er ute for å filme en skrekkfilm i de mørke gangene på Hemmingstad. De treffer på den overivrige vaktmesteren Hans som ødelegger alt og tar med seg filmteamet på en bisarr omvisning. Grete viser seg å være skjelettet utenfor skapet. Slapstick? Parodi? Slapstickparodi?

 

”Sick” er en spillinspirert splatterfilm. En helt vanlig gutt prøver å ta seg av søsteren sin som er syk. Han går på badet for å hente et glass vann. Der blir han brutalt myrdet med strupen skåret over. Både søsteren og morderen er alstå ”Sick”.

 

”Svart & Hvit” er et overraskende drama. Det starter med en hvilken som helst morgenstund med to karakterer på hver sin kant. Etter hvert blir det klart at det kanskje er altoppslukende, altoveroverskyggende kjærlighetssorg det handler om. Et mord blir i hvert fall begått i affekt. Ketchupblod.

 

Hvordan løser vi at vi ikke har bilde av at den ene karakteren stikker kniven inn i den andre når vi ikke har noen spesialeffekter? Visuelle triks? Slow motion? Kan vi ta filmen ut i en meta-virkelighet? Ivrig diskusjon.

 

Vinkler, utsnitt, overlapp, visuell kontinuitet, budskap. Nye, vanskelige ord på enkel, likevel så komplisert teknikk for de unge filmskaperne. Så lenge det handler om mord går det greit!

 

Hva handler det egentlig om? er et spørsmål vi ofte stiller ungdommene. Denne gangen handler det om å kunne dyrke sin interesse, finne nye venner, kreativitet, lære noe nytt og kanskje om å velge yrke.

 

Nytt grunnleggende filmkurs for ungdom startet opp på Hemmingstad kultursenter i Haugesund lørdag 15.1. 2011 og vil gå fire lørdager fremover samt søndag 6.2.

          

Genesis Film

Solveig Arnesen, daglig leder

Tlf 99378743

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}