Millionløft til dataspill

07.10.2008
Statsbudsjettet: Norske spillutviklere får 42 prosent mer i støtte.
Norsk Filminstitutt skal i år dele ut sju millioner kroner i utviklingsstøtte til norske spillutviklere. Når statsbudsjettet legges frem i morgen vil kulturminister Trond Giske foreslå å øke dette beløpet til ti millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

For få måneder siden la Giske frem en stortingsmelding om dataspill, hvor han lovet spillutviklerne mer statlig støtte.

- Vi vil følge opp Stortingsmeldingen med økt satsning på spillutvikling. Vi vet at spill kan være en fantastisk spennende næringsgren som kan gi nye arbeidsplasser og solide bedrifter, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Store utviklingskostnader
Giske mener utviklingsmidler har stor betydning for spillbransjen, ettersom det er stor risiko og store utviklingskostnader knyttet til utviklingen av spill.

- I budsjettet er det en solid økning på film og mediesatsingen, og innenfor dette blir økningen til spill på tre millioner kroner, en meget solid økning i prosent, sier Giske.

I spillmeldingen er det også foreslått en egen lanseringsstøtte for dataspill. En slik ordning finnes for filmbransjen, men det er usikkert om en slik støtte vil bli foreslått på tirsdag.


Kilde: Dagens it
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}