Medialab vinner 2011

06.12.2010
Haugesundsavis omtaler her at Regine Nilsen er vinneren av Medialab Prosjektet 2011.
haugesundsavis
697941015009861895164860000164779353113213421n
Faksimile av Haugesundsavis.

 
Regine Nilsen, 15 år, fra Haugesund vant pris for sitt filmprosjekt "Usette tårer". Prisen ble delt ut under KORT filmfestival på KinoKino.
 
-Ja, jeg har en fremtid i film, svarte den unge filmskaperen på direkte spørsmål fra prisutdeler Kirsten Rask fra Filmkraft. 
 
Den glade prisvinneren fortalte om filmkurs i regi av Genesis Film i Haugesund, som er grunnen til at hun i så ung alder allerede ser for seg en karriere innen film.
 
Filmen hun nå skal lage er et alvorstynget drama om bittert ungdomsopprør og vonde familiehemmeligheter. Den handler om de konsekvensene av ei ung kvinnes valg når hun trosser foreldrenes grensesetting. Men verden forblir vanskelig og stopper først opp den dagen den unge kvinnen oppdager at hun har et barn i magen. Et glimt av håp, eller et nytt nederlag?
 

Sterk historie

-Dette er spennende, sier bransjeutviklingsleder i Filmkraft Rogaland, Ingunn Myklevoll Sjøen. 
 
-Med "Usette tårer" har vi oppnådd akkurat det vi ønsket med denne konkurransen. Her har vi en filmide som vi ser at kan utvikles til en sterk historie for lerretet. 
 
Ingunn gleder seg til å jobbe sammen med Regine og hennes team. At det er en jente som har stukket av med prisen, synes hun er spesielt gledelig.
 
-Det er viktig at også jentene kommer på banen tidlig. Filmbransjen trenger flere kvinner i nøkkelroller, understreker Ingunn.
 

Premiere verdt kr 90.000

Premien i denne konkurransen er en Medialab pakke til en verdi på over 90.000 kroner
 
Medialab er en velutstyrt ressursavdeling i Kinokinos bygg i Sandnes sentrum, hvor filmskapere og andre utøvere av digitalt baserte arbeid kan leie seg inn for produksjon, testing og redigering. Her er det også mulig å leie digitalt audio- og videoutstyr.
 
Premien Regina har vunnet inneholder tilgang til alt utstyr og alle fasiliteter i Medialaben i to uker i perioden juni/juli 2011. I tillegg vil det være kontinuerlig oppfølging gjennom hele produksjonsprosessen og profesjonell manuskonsultasjon i løpet av våren 2010 ved kunstnerisk leder Kirsten Bonnen Rask i Filmkraft.
 
Filmen vil ha sin premiere under KORT på KINOKINO festivalen i desember 2011.
 
 

Jurys begrunnelse

Vi fikk inn flere gode ideer til konkurransen, men Usette tårer var utvilsomt den best gjennomarbeidede historien blant søkerne. Det er tydelig at Regine har brukt tid på å utvikle det hun her vil fortelle. For her er det mye som skjer, og der historien etter tradisjonelt mønster kunne blitt avsluttet tar den en uventet vending og overrasker seeren med en åpen slutt. Historien er dramatisk, men gir samtidig rom for komplekse og interessante karakterer. Regine har også lagt godt til rette med hensyn til det produksjonsmessige og har med seg et fullverdig team av dyktige unge filmskapere.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}