Manuskonkurranse

29.01.2010
Manuskonkurranse for barnefilm lyses ut av Sørnorsk filmsenter.
school2
srnorsk
 
Nå kan filmskapere vinne 100.000 kroner for det mest kreative originalmanuset for barn. Sørnorsk filmsenter og  Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival  vil lokke filmskapere fra hele landet til å lage nye filmfortellinger for barn, vinneren av beste kortfilmmanus utropes av en fagjury under Barnefilmfestivalen i mai.
 
Manuskonkurransen fikk i fjor inn over 100 bidrag og fjorårets vinner er allerede under produksjon. Kortfilmen "Kjøttsår" av Jørn Kurt Bergo fikk premiere under årets Barnefilmfestival
 

—Da vi utlyste konkurransen for første gang i fjor var målsetningen å stimulere og styrke den fiksjonsbaserte filmfortellingen for barn og unge og vi fikk inn mange svært forskjellige manus. Med denne konkurransen kan filmskapere få en ordentlig gulrot for å tenke kreativt for barn, sier festivalsjef for Barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn.
 
Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival viser i løpet av seks dager i slutten av april og begynnelsen av mai nærmere 100 barnefilmer fra hele verden. I samarbeid med Sørnorsk filmsenter lyser de nå ut en manuskonkurranse for filmskapere i hele Norge for å få fram flere originalmanus rettet mot barn. 
 
Fristen for innlevering er 1. mars. 
 
Det er andre gang manuskonkurransen utlyses, og premien er på 100.000 kroner, hvorav 25.000 kroner går direkte til manusforfatteren og 75.000 til produsenten som skal realisere manuset. I fjor kom det inn manus fra hele landet til vurdering og vinneren ble kåret under Barnefilmfestivalen av en fagjury bestående av regissørene Lisa Marie Gamlem, Sara Johnsen og Ole Martin Hafsmo.
 
Fjorårets vinner produseres av selskapet Yesbox Prouduction, og har fått produksjonsstøtte fra Sørnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Fond for lyd og bilde, og Norsk filminstitutt. Dette er gledelig og vi håper også årets konkurranse skal resultere i en ny film, som kan presenteres på neste års Barnefilmfestival. 
 
-Sørnorsk filmsenter har film for barn og unge som satsningsområde, og er derfor glad for at det gode samarbeidet med Barnefilmfestivalen kan videreføres, og at vi sammen kan stimulere til produksjon og visning av nye filmer for barn og unge. Sist år kom det inn svært mange manus, nå er vi spent på årets respons, sier Åse Meyer, leder for Sørnorsk filmsenter.
 

Kriterier manuskonkurranse, kortfilm for barn, frist: 1. mars 2010:
·         
Manus til  kortfilm, maks. 15 sider.
         
Tematisk står fortellingen fritt.
         
Vinnermanuset vil bli valgt ut av en fagjury bestående av tre personer.
         
Kr. 25.000,- tilfaller manusforfatter/rettighetshaver.
         
Kr. 75.000,- i produksjonsstøtte tilfaller produsent når denne er knyttet til vinnerprosjektet.
         
En eller flere locations skal legges til Sørlandsområdet eller 50 % av stab skal være bosatt i samme område.
         
Vi oppfordrer manusforfattere fra Sørlandet til å sende inn bidrag
         
Vinner av prosjektet annonseres under Barnefilmfestivalen i Kristiansand 27. april – 2. mai
 

 
Manus sendes elektronisk  til Sørnorsk filmsenter v/Irene Torp Halvorsen: post@krscinematek.no

Mer info: kontakt Irene Torp Halvorsen, tlf 41 65 79 57, eller: post@krscinematek.no
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}