Lou Reed's Berlin

06.05.2009
Cinemateket i Stavanger viser torsdag Lou Reed's Berlin (USA, 2007).
loureed
loureedsberlinLou Reeds konseptuelle album "Berlin" fra 1973 ble på ingen som helst måte en kommersiell suksess. De neste 33 årene ville ikke Lou Reed framføre materiale live og albumet fikk dermed en myteomspunnen status. Først i 2006 hentet Reed fram materialet i en scenografisk konsert som ble avholdt i St. Ann's Warehouse i Brooklyn, New York, og filmet i løpet av fem forestillinger. Av dette har Julian Schnabel, som også sto for konsertens scenografi, som inkluderte en kortfilm laget av hans datter Lola Schnabel projisert på scenen, laget denne konsertdokumentaren. Bakteppet for historiene i dette mesterverket er den delte byen Berlin.

Vi følger kvinnen Caroline på hennes destruktive vandring i tilværelsen. Det handler om hennes elskere, kjærlighetens smerte, vrede, sjalusi, tap - og til slutt undergang. "Berlin" sies å være et av de mest depressive album som noen gang har vært laget, men denne konserten er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Livealbumet er rett og slett en bedre og mer komplett musikalsk opplevelse. Mer lyd, mer rock, mer musikk, mer av det som allerede er et mesterverk. Med seg på scenen har Lou Reed et solid backing band, med blant andre gitarist Steve Hunter (også originalt med på Berlin), vokalist Antony Hegarty fra Antony and the Johnsons som backingvokalist sammen med Sharon Jones fra the Dap-Kings, samt Brooklyn Youth Choir innhyret for koring. 
 
 
 
INFORMASJON
Lou Reed's Berlin (USA, 2007)
- Regi: Julian Schnabel
- Med: Lou Reed
- Engelsk tale, utekstet, 1t 21min
- Pris: kr 80,- (50,- med Aftenbladkortet og/eller for medlemmer av Stavanger filmklubb)
 
Dato: Torsdag 7. mai
Tid: klokken 18.00 
Sted: Sal 7, SF Kino, Sølvberget.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}