Les hvem som har vunnet billettene!

22.02.2010
Vinner av billetter til "Hvem er redd for Virginia Woolf?" er nå trukket!
hvem er redd for liten
hvem er redd for
 
Riksteateret gjester Sandnes Kulturhus den 16. mars med det kjente teaterstykket av Edward Albe, "Hvem er redd for Virginia Woolf?". Oscarnominert regissør Petter Næss har regien.
 
For et par uker siden hadde vi en uhøytidelig konkurranse hvor premieren var to billetter til forestillingen. Den heldige vinneren som svarte riktig på vårt spørsmål og ble trukke ut er Thomas Berg.
 
Spørsmålet var:

Hvem hadde regien på den Oscarvinnende versjonen av ”Hvem er redd for Virginia Woolf” fra 1966, hvor Richard Burton og Elisabeth Taylor hadde hovedrollene?

Det rette svaret er: Mike Nicols
 
 
Billeter til redusert pris
Vi minner på at du med "Filmkraft" kort får billett til redusert pris: kr 210 (ordinære billetter kr 310/250)
 
hvem er redd for2
 
Om teateroppsettet "Hvem er redd for Virginia Woolf?"
Den Oscarnominerte regissøren Petter Næss står i spissen for et kunstnerisk stjernelag når Riksteatret setter opp et av etterkrigstidas mest kjente teaterstykker. 
Anette Hoff, Ingar Helge Gimle, Nils Jørgen Kaalstad og Marian Saastad Ottesen er alle kjent fra TV, film og teater. Nå får de bryne seg på hverandre i denne styrkeprøven av en forestilling – med spesialskrevet musikk av Nils Petter Molvær.
 
Med svik og sex, jævelskap og humor, krig og fest har Hvem er redd for Virginia Woolf? blitt verdens mest berømte nachspiel. Fasaden revner, livsløgnen sprekker, og linjen mellom hat og kjærlighet er syltynn når ekteparet George og Martha inviterer det yngre paret Nick og Honey hjem på fuktig etterfest.
 
"Hvem er redd for Virginia Woolf?" var en av regissør Petter Næss’ første teateropplevelser, og en utløsende faktor i hans valg av karriere. 
 
- Stykket er en perfekt forening av full krig og full fest. Det er fascinerende hvor grusomme mennesker som elsker, kan være mot hverandre. Denne gjenkjenneligheten i stykket gjorde meg nysgjerrig på mennesket, og var en inspirasjonskilde tidlig i livet til at jeg ville jobbe med teater, sier Næss.
 
Den ubehagelige kampen mellom George og Martha har vunnet både Pulitzerprisen og den amerikanske teaterprisen Tony, og filmversjonen med Elizabeth Taylor og Richard Burton i hovedrollene vant fire Oscar i 1966.
 
Med Anette Hoff, Ingar Helge Gimle, Nils Jørgen Kaalstad, Marian Saastad Ottesen.
 
Av Edward Albee.
 
Oversatt av Peter Magnus. Bearbeidet av Petter Næss.
 
Regi: Petter Næss.
 
Musikk: Nils Petter Molvær.
 
Dramaturg:Tine Thomassen.
 
Arrangør: Riksteatret
 
NB! Kun en forestilling.
 
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}