Lavbudsjettfilm

18.10.2010
Lavbudsjettfilm - noe for deg? Få med deg dette kurset! Søknadsfrist: 25. oktober.
filmklapper2

Kurs i lavbudsjettfilm

 et samarbeid mellom Norsk filminstitutt og Vestnorsk filmsenter, Østnorsk filmsenter, Sørnorsk filmsenter og Midtnorsk filmsenter

 

Torsdag 11. november klokken 11.00 – 19.00

Sted: Fjellheim kulturhus i Os kommune

 

”Jo høyere budsjettene er, jo lenger tid tar det å finansiere en film og jo flere beslutningstagere blir prosjektet avhengig av”

 

Tenker man lavbudsjett gir det naturligvis noen begrensninger i produksjonen, men samtidig gir det også frihet til å eksperimentere og utforske.  Å tenke lavbudsjett skal ikke være ensbetydende med at det ikke betales regninger eller at det fører til kompromisser som gjør filmen dårligere. Det betyr en rekke bevisste valg og prioriteringer i forhold til historien som skal fortelles og måten dette skal gjøres på.

 

Produsentene Jesper Kurlandsky og Erika Wassermann gir en inspirerende og informativ forelesning om prosess, finansiering og markedsføring av lavbudsjettfilmer. De viser klipp og svarer villig på spørsmål fra salen.

 

Kjetil Omberg er produsent for filmene Hjelp, vi er russ og Hjelp, vi er i filmbransjen som bringer tilbake 80-tallets "Hjelp, vi er..-komediene”. Filmene er i dag i postproduksjon. Einar Loftesnes har vært linjeprodusent på ”Hjelp vi er russ”. Omberg og Loftesnes vil fortelle om prosessen bak filmene.

 

Målgruppe: Filmbransjen

 

Kursholdere: Jesper Kurlandsky og Erika Wasserman driver produksjonsselskapet IDYLL/FASAD i Stockholm. De har produsert lavbudsjettfilmene ”Apan” (tatt ut til Venezia) og ”Man tänker sitt” (tatt ut til Forum i Berlin). Erika Wasserman har også produsert kortfilm og en dokumentar -TV serie for UR.

 

Kjell Omberg, daglig leder i Euforia distribusjon og produsent i Tappeluft Productions.

Einar Loftesnes – freelance med bred erfaring som linjeprodusent.

 

Egenandel: kr.250,-

                       

Tid og sted: Fjellheim kulturhus i Os kommune 40 minutters kjøretur fra Bergen sentrum. Det går buss til Os hver time, se www.tide.no.

 

Søknadsfrist og påmelding: Send en mail til stine@vestnorskfilm.no med kortfattet søknad og CV innen mandag 25. oktober 2010.

 

Kurset arrangeres under årets WT Festivalen den 12. internasjonale Filmfestivalen i Os som foregår fra 6. til 13. september. Festivalen har utviklet seg fra å være et lokalt fenomen blant venner og kjente til å bli en nasjonal nisjefestival. Mer info om årets festival finner du på:www.wt-festivalen.no

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}