Kvinner i farta!

20.11.2009

Det snakkes jevnlig om den lave kvinneandelen i filmbransjen og om kvoteringer for å jevne ut. Her og nå skal jeg ikke ha noen formening om dette (kan komme tilbake til dette senere), for her er skal jeg trekke oppmerksomheten mot at kvinner er faktisk i farta!

Norsk Filminstitutt melder om rekordhøy kvinneandel på deres tildeling på dokumentarfilm.

 

PRESSEMELDING FRA NFI:

KVINNEREKORD PÅ DOKUMENTARTILDELINGER

Seks dokumentarfilmer har fått produksjonstilskudd og fem dokumentarer fått utviklingstilskudd av Norsk filminstitutt. Kvinneandelen i tildelingene er denne gangen på rekordhøye 75 %.

- Kvinneandelen blant søkerne om tilskudd til dokumentarfilm har vært rundt 40% i flere år.  At 75% av denne rundens tildelinger har kvinner i sentrale nøkkelposisjoner er en tilfeldighet, men viser jo at Norge har svært mange dyktige, kvinnelige filmskapere, sier Ivar Køhn, direktør for Utviklings- og produksjonsavdelingen på Norsk filminstitutt.  

56 søknader fra 47 produsenter ble behandlet av konsulentene i denne søknadsrunden. Totalt er 3 987 000 kroner delt ut, noe som er en relativt normal sum. Dette utgjør omtrent 25 % av beløpet det ble søkt om.

 

FILMENE SOM HAR FÅTT PRODUKSJONSTILSKUDD ER:

JAB film får 400.000 kroner til dokumentarfilmen Min elskede (arbeidstittel), som skildrer kjærlighetshistorien mellom Laila Lanes og alzheimer-rammede jan Henry T. Olsen.

Mpower media får 450.000 kroner til dokumentarfilmen Landssvikernes siste medalje (tidligere Spionen som fant en guru). Hovedpersonene er de to brødrene Erling og Bernhard Brekke, som ble stående på hver sin side under annen verdenskrig.

Alligator film AS får 700.000 kroner til dokumentarfilmen Burma, Norway. Filmen er en lavmælt, men intens historie, som portretterer fire burmesere bosatt i Norge.

MICA Film DA får 500.000 kroner til dokumentaren Frontsøstrene. Filmen forteller om de 450 norske sykepleierne som reiste til Østfronten med Røde Kors under 2. verdenskrig, for så bli dømt for landssvik da de kom tilbake.

Sant og Usant AS får 550.000 kroner til dokumentarfilmen Vasja, om 12 år gamle Ahmed. Familien hans har flyktet til Norge fra krigen i Tsjetsjenia.

Dalchows verden får 500.000 kroner til dokumentaren Å leve uten penger. Filmen forteller om tyske Heidemarie Schwermer, som siden 1996 har klart seg uten å bruke penger.

 

UTVIKLINGSTILSKUDD ER GITT TIL FØLGENDE DOKUMENTARFILMER:

Fra konsulent maria Fuglevaag Warsinski:

Pang produksjoner AS får 210.000 kroner til Det uperfekte menneske

Lene Løtvedt AS får 210.000 kroner til Den siste millionær

Sherpafilm AS får 107.000 kroner til Mormor - dansekunstneren

 

Fra konsulent Stig Andersen:

Mechanix Film får 160.000 kroner til Network

Ekkofilm AS får 200.000 kroner til tv-dokumentarserien Alliert og alene

 

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}