Kulturbonus til Theon

23.05.2011
Theon Productions har mottatt 10,000 iKulturbonus fra Stavanger kommune og Sparebanken Vest.
kaizers-9449

Thomas Aske Berg og John Iver Berg i Theon Productions har mottatt 10,000 i  Kulturbonus fra Stavanger kommune og Sparebanken Vest.

 “Det er utrolig å motta disse pengene. Ikke minst betimelig! Vi er i sluttfasen av vår kortfilm “Believe the Dance”, så disse pengene kommer veldig godt med når vi nå skal markedsføre filmen og sende den til festivaler!” sier Aske Berg og legger til at “Believe the Dance” er en annerledes dansefilm, inspirert av Hollywood, men for et norsk og internasjonalt marked.

Theon Productions ble startet i 2009 av John Iver Berg og Kjell Ivar Bjelland mens de ennå var elever på Noroff i Stavanger.

“Vi startet med et mål: å få laget litt annerledes filmer, kanskje ikke så typisk norske. Vi ville lage filmer med god og høy produksjonsverdi. Det tror jeg vi er i gang med å klare, og denne utdelingen er en flott annerkjennelse på arbeidet v��rt. Det gir videre driv,” sier Iver Berg og legger til at selskapet har fire ansatte som gjør forskjellige funksjoner, alt etter behov.

Theon hadde tidligere i år stor suksess med Kaizers Orchestras musikkvideo “Hjerteknuser” som Aske Berg har regi på. Videoen fikk tredje plass i kategori musikkvideo produksjonsdesign  i sommer under Los Angeles New Wave International Film Festival.

 “Som skuespiller tar jeg nok med meg noe som jeg kan videreføre i regi.” Thomas Aske Berg er utdannet skuespiller fra USA og har erfaring både foran og bak kamera. Han er å se i blant annet  ”Hjelp vi er russ”.

Filmskaperne tilføyer at filmarbeid først og fremst er knallhard jobbing. “Det er utrolig viktig å være målrettet og å ville dette. Man blir ikke rik av å jobbe i filmbransjen i Norge. Noen ganger føler jeg at jeg har lønn som en 16 åring! Da er det spesielt godt med tildelinger og oppmerksomhet rundt prosjekter. En får igjen for hardt arbeid.”

“Og”, legger han til, “er det noe jeg lærte fra amerikanerne så er det akkurat det: hardt arbeid – det fører fram! De har en driv og fokus som vi definitivt kan lære av. Ikke minst så må man ikke glemme at deres produksjonsverdi er den høyeste i verden og om de ikke har det selv, så henter de inn de beste i faget for å få laget det de ønsker.” Både holdningene og produksjonsverdi er noe jeg tar med fra Hollywood og håper å kunne bidra med her hjemme,” avslutter han.

AV: LENE HEIMLUND LARSEN

Foto: Bjørn Frafjord

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}