Kreativt i skuddet

18.07.2008
Noroff-rektor Gaute Aadnesen har på tre år opplevd en dobling av antall studenter. Spesielt film og animasjon er populært.
Noroff-instituttet i Stavanger er på flyttefot for å få mer plass til de rundt 160 elevene som starter opp ved skolestart i august. 90 av disse er elever på mediegymnaset.

– Vi flytter nå til Bergelandsgata for å få mer plass til elevene, forteller Noroff-sjef Finn Mathisen.

Spesielt 3D animasjon og filmstudiene er populære.

Gaute Aadnesen, som har vært rektor i tre år, hadde første året 33 elever. Om en drøy måned starter 70 elever det nye skoleåret.

– Vi har merket en stor oppblomstring, og det virker som om folk har fått øynene opp for animasjon, sier Aadnesen.

Slutter som rektor

Han mener det er mye «upløyd mark» i den kreative bransjen.

– Våre filmstudenter har fått mye praktisk erfaring fra filmmiljøet, og det er mange flinke folk fra Stavanger som har vist at det er ting som skjer, og at det er jobbmuligheter etter studiene, sier Aadnesen.

1. september slutter han som rektor for å gå tilbake til å jobbe med filmproduksjon.

– Jeg håper å kunne ansette tidligere elever i produksjonsselskapet, for det er veldig mange superflinke elever, sier Gaute Aadnesen.

Noroff-instituttet tilbyr studier innen multimedia, film, animasjon, musikk og IT. Et skoleår koster 85.000-90.000 kroner.

– Stavanger er en kreativ og dymanisk region, og kulturhovedstadsåret har vært positivt for skolen, mener Noroff-sjef Finn Mathisen.

Danker ut reiseliv

Norges Kreative Fagskole i Stavanger tar i høst opp 100 nye studenter til fagene foto, grafisk design, interiør og reklame. Totalt får skolen 170 elever, noe som er 50 flere enn i fjor.

– Elevene søker seg i mye større grad enn før til kreativ utdanning. Tidligere har det vært de merkantile fagene som dominerte, men på grunn av manglende interesse vil det i år ikke bli oppstart av reiselivslinje for eksempel, forteller Morten Henriksen.

I fjor var det ti elever som studerte reiseliv ved Norges Kreative Fagskole.

Det fortsatt er en liten mulighet for å få skoleplass til høsten.

– De siste to år har vi hatt en økning på 40 prosent, og interessen for kreativ industri har økt, konkluderer Henriksen.

Rektor Johan Vesteraas registrerer en økt interesse for kreative fag.

– Medier og kommunikasjon er sammen med den kreative opplevelsesindustrien veldig i tiden, sier han.
 
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}