Kortfilmkonkurranse på Kosmorama

16.03.2011
Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival - i samarbeid med NRK - inviterer kortfilmskapere, elever, filminteresserte og skoler til å delta i kortfilmkonkurransen Stjerneskudd 2011. Innsendelsesfrist: 18. mars.
liggendekosmorama
Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival - i samarbeid med NRK - inviterer kortfilmskapere, elever, filminteresserte og skoler til å delta i kortfilmkonkurransen Stjerneskudd 2011.
 

Vinnerbidraget blir satt opp som forfilm til den nye norske spillefilmen Hjelp, vi er russ! - og blir dermed vist til titusenvis av publikummere over hele landet. I tillegg blir filmen vist frem på ett av Norges aller største nettsteder, NRK.no.

Kriterier:
Lengde: Maks 3 minutter.


Teknisk kvalitet: Så høy oppløsning som mulig, siden vinnerfilmen skal vises på kino. Minst 720p, helst 1080p og oppover.


Tema: Du står fritt til å velge tema og tittel på filmen din, MEN siden filmen skal gå som forfilm til spillefilmen Hjelp, vi er russ!, vil juryen vektlegge at kortfilmen passer til dette. Hjelp, vi er russ! er beskrevet som Norges første klassiske High School-komedie, laget av produsentene bak Død Snø ogTomme Tønner, med blant andre Kristoffer Joner og Are Kalvø på rollelista. Den blir omtalt som en hyllest til ungdomsfilmen som for alvor gjorde seg gjeldende tidlig på 80-tallet.


Rettigheter: Du må godta at filmen din blir vist på nettsidene til NRK, samt vist på kino. Du må ha avklart alle rettigheter med eventuelle rettighetshavere, for eksempel musikk.

Frister og datoer:

18 mars - påmeldingsfrist, og siste frist for å laste opp filmen sin på nett, via http://nrk.no/filmpolitiet /

ca 18-23 mars - en jury bestående av folk fra NRK og Kosmorama vurderer alle innsendte bidrag og velger ut finalister.


25 mars - finalistene legges ut på nett, hvor folk kan se filmene, lese om dem, og stemme på dem.


5 april - prisutdeling i Trondheim under Kosmorama-festivalen.

Tips:

Dersom du trenger musikk til kortfilmen din, kan du besøke http://nrk.no/urort/, hvor nye norske artister laster opp musikken sin. Husk at hver artist må spørres om lov før du kan bruke musikken i filmen. De fleste vil nok si ja, men det er viktig at artisten spørres først.


Enkelte skoler og filmmiljøer har mottatt forhåndsinvitasjon, men denne kortfilmkonkurransen er åpen for absolutt alle!
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}