Kort, men god

26.06.2008
Årets kortfilmfestival i Stavanger blir fem ganger så innholdsrik som i fjor. Fristen for å levere bidrag er i dag!
Stavanger Kortfilmfestival ble i fjor høst arrangert for første gang. I år har festivalen utvidet programmet fra én til fem ulike kategorier, og de siste dagene har Inger Lena Stordrange hatt postkassen full av potensielle bidrag.

– Dette viser bare behovet for en kortfilmfestival i Stavanger, sier Stordrange og løfter på konvoluttene hun har spredt ut over kjøkkenbordet hjemme på Storhaug.

Fem kategorier
Årets fem kategorier er: Studentfilm, kortfilm, musikkvideo, installasjon og kort dokumentar. Kriteriet er at filmen ikke kan være lenger enn 25 minutter.

– Vi har fått veldig mange bidrag, og det kommer sikkert flere nå helt på tampen, så vi har foreløpig ikke oversikten over hvordan programmet vil bli, forteller Stordrange som sammen med Eva Lunde i fjor tok initiativet til å etablere kortfilmfestival i Stavanger.

Den arrangeres i år fra 11. til 13. september.

– I fjor hadde vil fullt hus, så vi trenger større lokaler i år, noe vi er i dialog med kinoen om, forteller Stordrange.

Pengestøtte
Hun var nylig i Grimstad, på landets største kortfilmfestival.

– Vi har lyst til at vår kortfilmfestival skal være mer levende og fargerik, med mer underholdning og opplevelser, og hvor vi satser mer på publikum istedenfor bare på filmbransjen, sier den «administrerende sirkusdirektøren» som hun titulerer seg på visittkortet.

I år har filmfestivalen fått en halv million kroner i pengestøtte fra Rogaland fylkeskommune. I tillegg har Stavanger kommune gitt 25.000 kroner, samme beløp som Film & Kino, mens Filmkraft har bidratt med 50.000 kroner.

Satser på studenter
– I tillegg har vi fått en rekke gode sponsorer, og pengestøtten vi har fått er basert på den lille festivalen vi arrangerte i fjor. Det er helt fantastisk, stråler Stordrange.

I tillegg til en rekke kortfilmer, vil årets festival inneholde både produsentkurs, og andre seminarer relatert til kortfilm.

– Vi ønsker å ha en sterk satsing på studenter, sier Inger Lena Stordrange klar for å gjennomgå bidragene.

– Dette er veldig gøy. Vi må forme oss underveis, og se hvor mange filmer vi får kapasitet til å vise, sier hun.

11. september vil det bli kortfilmpremierer og 13. september blir det prisutdeling.
 
 
Kilde: Rogalands Avis 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}