Kielland ulykken blir film

10.03.2009
Phantomfilm utvikler spillefilm om Alexander L. Kielland ulykken.
stian og gaute
stian og gaute
Regissør Stian Einar Forgaard og produsent Gaute Aadnesen

For snart 30 år siden skjedde den største ulykken i norsk oljehistorie. Boligplattformen Alexander L. Kielland gikk rundt.Nå skal produksjonsselskapet Phantomfilm med Gaute Aadnesen i spissen lage film om ulykken. Med seg har han Linda May Kallestein som skriver manuset, og Stian Einar Forgaard som skal regissere filmen.
 
Drama
Filmen om Alexander L. Kielland ulykken skal berette historien om hva som skjer, når det utenkelige inntreffer. Det vil være historien til dem som opplevde stormen som raste som verst, og om stillheten og tapene som fulgte i dens kjølvann. Filmens genre er drama, og skal ære og hedre helter og menneskeskjebner, fra en mørk side av oljenasjonen Norge.
 
Kun 20 minutter etter et av de fem beina ble revet av, kantret plattformen. Gangbroen til produksjonsplattformen Edda var blitt tatt bort tidligere på kvelden på grunn av det dårlige været. Arbeiderne på Edda, som lå bare 100 meter unna Kielland, var hjelpeløse vitner til ulykken. 123 av de 212 ombord omkom i ulykken. Av disse var 27 amerikanere og 2 briter.

- Alexander L. Kielland-ulykken rammet også ut over Norges grense. En film om ulykken vil kunne ha
muligheten til å vekke interesse internasjonalt, sier Aadnesen og legger til at Phantomfilm vil i fremtiden se på mulige konstellasjoner av co-produsenter.
 
lindamay 
Manusforfatter Linda May Kallestein.
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}