Karmøys nye kinosjef

13.08.2008
Hun har utdannet seg innen markedskommunikasjon på BI og har de siste seks årene arbeidet som kinokonsulent ved Edda kino i Haugesund. Mandag den 28. juli ble Aina Sævik Olsen (30) Karmøys nye kinosjef.
– Hvis du hadde spurt meg bare for noen måneder siden, så hadde jeg ikke trodd på at jeg kom til å bli kinosjef, men rett etter 17. mai da jeg fikk tilbud om stillingen, sa jeg selvfølgelig ja, sier en smilende Aina Sævik Olsen til Karmøybladet.

Ble godt mottatt
Vi tok turen til den kommunale kinoen i Kopervik for å bli litt nærmere kjent med Karmøys nye kinosjef.
Aina Sævik Olsen forteller at hun er fraflytta karmøybu med adresse i Haugesund, men kommer opprinnelig fra Vea. Hun er småbarnsmor til tre smårollinger og har over seks års fartstid ved Edda kino som kinokonsulent.
– Jeg synes jobben som kinokonsulent i Haugesund var en drømmejobb. På Edda kino fikk jeg lære alt om kinodrift og hva denne bransjen innebærer, noe som kommer godt med i denne jobben, mener 30-åringen som inntok stillingen som kommunens nye kinosjef den 28. juli.
– Jeg ble tatt veldig godt i mot av mine nye kollegaer, og det viktigste nå er å bli kjent med dem, fortsetter Aina som påpeker at det er mye som må gjøres i driften av en kommunal kino, eller i dette tilfellet; Karmøy kino i Kopervik.

Digital kino i 2009
– Under min første uke i Karmøy kino fikk jeg opplæring av tidligere kinosjef Lasse Pedersen. Ellers har jeg brukt tid på å sette meg inn i og bli kjent med de nye arbeidsoppgavene. I tillegg skal vi sette oss ned å se på hva som kan forbedres ved kinoen, forklarer hun videre.
Tidligere kinosjef Lasse Pedersens påbegynte arbeid med å digitalisere Karmøy kino, er et av målene som Sævik Olsen kommer til å gjennomføre på Karmøy kino.
– Norge er unikt i nordisk sammenheng da alle kinoene i landet skal digitaliseres i løpet av et par år. Karmøy kino skal etter planen påbegynne digitaliseringen i løpet av 2009, og vil komme alle som er glad i film til gode, mener kinosjefen videre.
– Det er ikke så mange som er klar over hvor tungvint arbeid det er med filmruller. For det første veier de mye, og for det andre så tar det lang tid å montere og spole. Det er ikke alltid like lett for en liten kino å oppdrive kopier heller, fordi vi må forhandle med filmbyråene om premierefilmer også videre, men med digitalt utstyr vil vi etter hvert få filmen levert per bredbånd.
Med digitalt utstyr blir tilgangen på film helt annerledes enn i dag, og dessuten blir kvaliteten bedre, sier Aina som også vil arbeide med et helt nytt billettsystem ved kinoen.
– Det skal bli enklere for publikum å få tak i billetter, og ved et par klikk på nettet skal de også selv få plukke ut hvilken plass de vil ha, opplyser kinosjefen som forteller at et nytt billettsystem som ligger inne i Karmøy kinos database, snart skal være opp å gå.

Les mer i Karmøybladet
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}