Juryen

11.05.2009
Kortfilmfestivalen er bare en måned unna. Festivalen presenterer nå årets jurymedlemmer.
banner-logo
banner-boksny 
Kortfilmfestivalen tre offisielle juryer som arbeider under festivalen; en for norsk kortfilm, en for norsk dokumentar og en for internasjonal kortfilm. Disse vil avgjøre hvilke filmer som mottar de offisielle utmerkelsene under Kortfilmfestivalen. I tillegg til disse tre juryene, vil en rekke uavhengige juryer som vanlig også dele ut sine priser. Her er en kort presentasjon av de utvalgte medlemmene i årets tre juryer:
 

NORSK KORTFILM   
 Ali Parandian går inn i sitt avsluttende år som student ved linjen for lyddesign på Den norske filmskolen, og har fra før av bakgrunn som musikkprodusent i Big Heart Records og som arrangør av kunst- og musikkfestivalen Organ.

Erik Poppe er kjent som prisvinnende spillefilmregissør, sist aktuell med kritikerroste "deUSYNLIGE". Poppe er utdannet filmfotograf fra Dramatiska Institutet, og er dessuten medeier i produksjonsselskapet Paradox.

Kjell Bjørgeengen er en kunstner hvis uttrykksfelt befinner seg innenfor skulptur, video og installasjoner. Bjørgeengen anses som en pioner innenfor bruken av video i installasjonskunst. Han var fra 1996-2002 ansatt som professor ved Statens kunstakademi.

Margreth Olin er en av Norges fremste dokumentarfilmskapere, og debuterer høsten 2009 med sin første spillefilm "Engelen". Olin er dessuten produsent i Speranza film, og har gitt ut artikkelsamlingen "Ingen vet hvem jeg er" på Oktober forlag.

Valerie Saunders er filmprodusent i det danske selskapet Zentropa, og driver den nylig opprettede avdelingen deres i Norge. Saunders er født og oppvokst i Chicago, men flyttet til Danmark for 25 år siden. Hun har tidligere drevet animasjonsfilmselskapet Rambling Rose Studio.
 
 
NORSK DOKUMENTAR             
Helga Reidemeister er en merittert tysk dokumentarregissør, som i 1977 ble uteksaminert fra det tyske Akademiet for Film og TV i Berlin. Hennes helaftens dokumentarfilm War and Love in Kabul vises på festivalen.

Johan Palmgren er svensk regissør og fotograf, som debuterte med kinodokumentaren "Vikaren"  i 2007. Den ble tildelt hovedprisen ved Eurodok. Hans film "Anders og Harri" deltar i det internasjonale kortfilmprogrammet.

Åsne Seierstad er journalist og forfatter, kjent for sine krigsreportasjer fra Balkan, Afghanistan og Irak. For boka "Bokhandleren i Kabul" oppnådde hun internasjonal suksess, og benyttet deler av inntektene på å stifte en jenteskole i Afghanistan.

INTERNASJONAL KORTFILM
Christoph Terhechte er leder for Forum des jungen Films i Berlin. Han har tidligere arbeidet som filmjournalist  og redaktør i Tageszeitung og som kurator.

Daniela Abke er en prisbelønt tysk kortfilmregissør, som fikk sitt gjennombrudd med filmen "Go to Shanghai" i 1999, som ble tildelt hovedprisen ved kortfilmfestivalen i Oberhausen det året. Hun vil også representere programmet "Kunsthochschule für Medien, Köln som vises under festivalen.

Laurent Guerrier er ansatt hos og velger ut film til kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand, som er verdens største i sitt slag.

Rune Kreutz er utdannet cand. philol. fra UiO, og skrev hovedfagoppgaven Absolute Film - animation as music i 1999. Altså medieviter, med tradisjonen visuell musikk og eksperimentell animasjon som hovedfelt.

Sally Berger er kurator, skribent og foreleser med spesialfelt innen video, film og nye medier. Hun har en Master i filmstudier fra NYU, og har vært ansatt som kurator ved MOMA i New York siden 1986.
 
 
Les også hvilke filmer som er valgt ut til konkurranseprogrammet her
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}