Juryen

11.05.2009
Kortfilmfestivalen er bare en måned unna. Festivalen presenterer nå årets jurymedlemmer.
banner-logo
banner-boksny 
Kortfilmfestivalen tre offisielle juryer som arbeider under festivalen; en for norsk kortfilm, en for norsk dokumentar og en for internasjonal kortfilm. Disse vil avgjøre hvilke filmer som mottar de offisielle utmerkelsene under Kortfilmfestivalen. I tillegg til disse tre juryene, vil en rekke uavhengige juryer som vanlig også dele ut sine priser. Her er en kort presentasjon av de utvalgte medlemmene i årets tre juryer:
 

NORSK KORTFILM   
 Ali Parandian går inn i sitt avsluttende år som student ved linjen for lyddesign på Den norske filmskolen, og har fra før av bakgrunn som musikkprodusent i Big Heart Records og som arrangør av kunst- og musikkfestivalen Organ.

Erik Poppe er kjent som prisvinnende spillefilmregissør, sist aktuell med kritikerroste "deUSYNLIGE". Poppe er utdannet filmfotograf fra Dramatiska Institutet, og er dessuten medeier i produksjonsselskapet Paradox.

Kjell Bjørgeengen er en kunstner hvis uttrykksfelt befinner seg innenfor skulptur, video og installasjoner. Bjørgeengen anses som en pioner innenfor bruken av video i installasjonskunst. Han var fra 1996-2002 ansatt som professor ved Statens kunstakademi.

Margreth Olin er en av Norges fremste dokumentarfilmskapere, og debuterer høsten 2009 med sin første spillefilm "Engelen". Olin er dessuten produsent i Speranza film, og har gitt ut artikkelsamlingen "Ingen vet hvem jeg er" på Oktober forlag.

Valerie Saunders er filmprodusent i det danske selskapet Zentropa, og driver den nylig opprettede avdelingen deres i Norge. Saunders er født og oppvokst i Chicago, men flyttet til Danmark for 25 år siden. Hun har tidligere drevet animasjonsfilmselskapet Rambling Rose Studio.
 
 
NORSK DOKUMENTAR             
Helga Reidemeister er en merittert tysk dokumentarregissør, som i 1977 ble uteksaminert fra det tyske Akademiet for Film og TV i Berlin. Hennes helaftens dokumentarfilm War and Love in Kabul vises på festivalen.

Johan Palmgren er svensk regissør og fotograf, som debuterte med kinodokumentaren "Vikaren"  i 2007. Den ble tildelt hovedprisen ved Eurodok. Hans film "Anders og Harri" deltar i det internasjonale kortfilmprogrammet.

Åsne Seierstad er journalist og forfatter, kjent for sine krigsreportasjer fra Balkan, Afghanistan og Irak. For boka "Bokhandleren i Kabul" oppnådde hun internasjonal suksess, og benyttet deler av inntektene på å stifte en jenteskole i Afghanistan.

INTERNASJONAL KORTFILM
Christoph Terhechte er leder for Forum des jungen Films i Berlin. Han har tidligere arbeidet som filmjournalist  og redaktør i Tageszeitung og som kurator.

Daniela Abke er en prisbelønt tysk kortfilmregissør, som fikk sitt gjennombrudd med filmen "Go to Shanghai" i 1999, som ble tildelt hovedprisen ved kortfilmfestivalen i Oberhausen det året. Hun vil også representere programmet "Kunsthochschule für Medien, Köln som vises under festivalen.

Laurent Guerrier er ansatt hos og velger ut film til kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand, som er verdens største i sitt slag.

Rune Kreutz er utdannet cand. philol. fra UiO, og skrev hovedfagoppgaven Absolute Film - animation as music i 1999. Altså medieviter, med tradisjonen visuell musikk og eksperimentell animasjon som hovedfelt.

Sally Berger er kurator, skribent og foreleser med spesialfelt innen video, film og nye medier. Hun har en Master i filmstudier fra NYU, og har vært ansatt som kurator ved MOMA i New York siden 1986.
 
 
Les også hvilke filmer som er valgt ut til konkurranseprogrammet her
{{teaser1:html}}
 
{{teaser2:html}}
{{teaser3:html}}
{{teaser4:html}}
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}