Jernanger trailer

17.12.2008
Nå kan du se traileren til Pål Jakcmans "Jernanger".
palogbjorn
 
Hvor langt er en mann villig til å gå for å gjenvinne sin ungdoms kjærlighet? Og stemmer egentlig ordtaket om at gammel kjærlighet ikke ruster?

Eivind ( Bjørn Sundquist) bor og driver kafé på Jernanger, som har ligget ved kai i Stavanger de siste 30 årene. Blant inventaret på kafeen møter vi Eivinds eldste venn, Advokaten (Nils Utsi), som også kommer nordfra, Pedersen (Hans Petter Hansen) som bor i Spania med kona halve året, og Rolvsen (Magne Høyland), som sammen med resten av bandet spiller twanggitar og trekkspillmazurka - mot øl som betaling. Eivind er en temperamentsfull grinebiter som ikke er redd for noe - bortsett fra kjærligheten. Han kan ikke glemme sin ungdoms Beatrice, langt der oppe i nord. Likevel har han aldri reist tilbake. Han skulle bare få skikk på livet først. Båten. Drikkingen. Men det ble aldri orden, så han ble nå liggende der og vente.

Til han møter unge Kris som også flykter fra den store kjærligheten. Med verdens fineste kjæreste, Erika, ligger alt til rette for et kjærlighetsfylt og lykkelig liv. Men Kris gidder absolutt ikke slå seg til ro i landsbyen Stavanger. Han skal ut og se verden. Først. Han slenger mobilen i Vågen og begir seg av gårde. Morgenen etter våkner han fyllesjuk og vammel i livbåten på Jernanger, femti meter unna der han dro fra.

De to mennene finner hverandre. Og legger sammen en storslått plan. Omveien blir til mens man går.......

Jernanger er en vindskeiv og skranglete kjærlighetsfilm. En film full av svart humor og fandenivoldskhet.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}