Jarle Klepp oppfølger

29.01.2010
Suksessfilmen om Jarle Klepp får nå en oppfølger etter at NFI har tildelt over 10 millioner kr i støtte.
flow4
jarlekathrine
 
 
Stian Kristiansens neste film om Jarle Klepp, "Jeg reiser alene", får 10 125 000 kroner i produksjonstilskudd fra NFI. Også denne filmen skal produseres av Motlys. 
 
Jarle Klepp - som student og far 
"Jeg reiser alene" er basert på Tore Renbergs roman "Charlotte Isabel "Hanse"n. Filmen er en oppfølger til suksessen "Mannen som elsket Yngve, også den basert på Renbergs roman, og produseres av samme team – Stian Kristiansen som regissør, Yngve Sæther og Motlys AS som produsenter og Tore Renberg som manusforfatter, samt Rolf Kristian Larsen i hovedrollen som Jarle Klepp. Filmen er en dramakomedie der vi møter Jarle igjen som 25 år gammel litteraturstudent. Han interesserer seg for Adorno, Proust og voksne kvinner – og definitivt ikke for Tamagotchier, Lady Di og små barn. 
 
Tilværelsen blir imidlertid snudd på hodet når Jarle får en datter i fanget – han er far til et lite menneske han ikke visste fantes, og som er frukten av et tilfeldig samleie sju år tidligere. Det er en både humoristisk og rørende historie, der en Jarle som er totalt inne i akademia og Proust, helt uten å ønske det blir konfrontert med en virkelighet han ikke kan snike seg unna eller snakke seg ut av. 
 
"Dette kan vi se frem til"
- En fortelling som på glitrende vis blander humor og alvor, og har som filmprosjekt et godt potensial til å treffe publikum. Jarle Klepps monomane intellekt og heseblesende singelliv blir utfordret av en liten pike med helt andre oppfatninger om hva som er viktig. Hva gjør Jarle Klepp med en datter han ikke visste om? Kan han elske noen - på ordentlig? Dette kan vi se frem til, sier konsulent NFI Einar Egeland.
 
Stian Kristiansen og Yngve Sæther er mest kjent som regissør og produsent av "Mannen som elsket Yngve". Filmen vant fire Amanda-priser, og ble nominert til Nordisk Råds filmpris. Kristiansen regisserte en rekke kortfilmer før han begynte på filmskolen, og har vært skuespiller på Rogaland Teaters barne- og ungdomsteater. Han var også skuespiller i Pål Jackmans kortfilm "Benny" (1998) og Arild Østin Ommundsens "Mongoland" (2001). 
 
Yngve Sæther er filmprodusent i Motlys AS, hvor han startet som medprodusent på episodefilmen "Folk flest bor i Kina" i 2002. Sæther har produsert en rekke kortfilmer, og spillefilmdebuterte som hovedprodusent med "Mannen som elsket Yngve". Han ble også valgt ut som Producer on the Move ved årets Cannesfestival, og produserer nå tv-serien "Buzz Aldrin". Sæther og Kristiansen har sammen nylig fått støtte til kunstnerisk fordypning gjennom NFIs regiutviklingsavtale. 
 
"Jeg reiser alene" har et totalbudsjett på 18 millioner kroner og opptakene starter i juni i år. Premieren forventes å være i februar neste år.
 
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}