Ildsjel bidrar til suksess

15.05.2009
Sjur Paulsen har lagt sin sjel inn i opprettelsen av Filmkraft. Det har bidratt til suksess og løftet filmbransjen opp og fram.
sjur p ullandhaug
sjur p ullandhaug 
Da selskapet Filmkraft ble opprettet var det ett produksjonsselskap i vår region. Nå er det rundt syv selskaper som jobber med TV og spillefilm. Bare i fjor var det tre nyetableringer.

– Det er viktig å ha produsenter, og de som tenker butikk innen filmbransjen. I tillegg har vi vært opptatte av å gi støtte til flere slik at vi kan få fram et mangfold, og støtte unge talenter. Vårt termometer for om vi lykkes er søknadsrundene, sier Sjur Paulsen, daglig leder i Filmkraft.

De tre årene i drift har de opplevd at både kvalitet og kvantitet på søknadene har økt. Antall regissører i regionen har også økt betraktelig.

Stavangerbølgen
Paulsen mener hardt arbeid, klart fokus og enormt potensial i markedet her er årsak til suksess. I tillegg var det en grunnmur i regionen før Filmkraft startet.

– Vi fikk noen gode filmer og talentfulle filmskapere, den såkalte Stavangerbølgen, som gjorde at politikerne kastet seg rundt og etablerte Filmkraft. I tillegg har vi hatt eiere som er villig til å satse, og gi tilgang på nødvendig kapital, sier Paulsen.

Det er Rogaland fylkeskommune og de tre kommunene Stavanger, Haugesund og Randaberg som eier Filmkraft. Nå er selskapet snart forbi den tøffe gründerfasen. Nylig flyttet de en etasje opp til større og lysere lokaler rett ved fylkeskommunen sine administrasjonsbygg.

Livsstil
I 2005 da ideen om Filmkraft ble født bodde Sjur Paulsen i Oslo der han lanserte filmen «Loop». Han kom i den forbindelse i kontakt med fagleder Jon Inge Zazzera i Rogaland fylkeskommune, som igjen førte til at han fikk spørsmål om å starte Filmkraft. Etter først å ha sagt nei, sa han ja til å være med på oppstarten, men har blitt værende.

– Det er inspirerende og engasjerende å jobbe med miljøet her. Jeg har vanskelig for å gi slipp på det. Det er så mange sider ved denne jobben som jeg har kunnskap om, forteller Filmkraft-lederen.

Paulsen har utdannelse innen økonomi og markedsføring, men har også vært styremedlem i investeringsselskapet Filmstory i tillegg til å ha laget film.

– Jeg har lagt min sjel inn i dette. Dette er ikke en jobb, men mer en livsstil for meg. Jeg har sagt jeg skal levere, og gir meg ikke før det, eller noen sparker meg ut, sier han.
 
Les hele artikkelen i Rogalands Avis
 
Tre om Sjur Paulsen


 
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}