Ikke klar til Haugesund

04.08.2009
«Wide Blue Yonder» blir ikke klar til filmfestivalen i Haugesund. I stedet skal filmen ha lukket visning under festivalen.
chalky


- Det ville ikke vært teknisk mulig å fullføre filmen på den tiden vi hadde. I forhold til distribusjon ville det ikke vært optimalt for filmen. Hvis du skal ha verdenspremiere er det viktig at filmen kommer på kino kort tid etter, og det er ikke tenkt at den skal ut i høst, sier Pedersen til Haugesunds Avis.

For en måned tid siden avsluttet Anders Refn klippingen av filmen i London. Pedersen sier det gjenstår opptil tre måneders etterarbeid etter at redigeringen er ferdig, og at han er usikker når premieren vil finne sted.

- Det er en vurdering som blir gjort av distributøren sammen med oss når filmen er så godt som ferdig, og i forhold til et optimalt opplegg omkring markedsføringen.

Kultur- og festivalsjef Gunnar Johan Løvvik hadde håpet å se «Wide Blue Yonder» i det offisielle festivalprogrammet i august.

- Jeg syns det er leit at de ikke blir ferdig, men vi må akseptere det i forhold til at festivalen får en lukket visning. Det setter vi pris på. Vi vil likevel gjøre noe ut av det. Nå går vi inn i drøfting om hvor lukket den skal være, sier Løvvik.

Den lukkede visningen vil sannsynligvis foregå lørdag 22. august. (NTB)
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}