I prestisjetung festival

07.11.2010
"Marionettens oppdagelser" er blitt vist på den prestisjetunge festivalen DOC NYC i New York og får svært gode omtaler.
kaptein

marionettens oppdagelser


Marionettens oppdagelser til prestisjetung amerikansk dokumentarfestival

Marionettens oppdagelser hadde lørdag 6. november sin internasjonale festivalpremiere på den eksklusive DOC NYC i New York. Filmen er satt opp i det internasjonale  konkurranseprogrammet ”Viewfinders” sammen med syv andre filmer. Festivalen drives av tunge navn innen dokumentarfilmbransjen, og frontes av Thom Powers som også er programsjef ved Toronto International Film Festival. Med seg på laget har Powers blant andre Michael Moore og Cara Mertes, sjef for Sundance Documentary Film Program.


bjarte pirayaBle valgt ut uten innsendelse
-Det er stor stas å bli valgt ut til å ha premiere i USA på denne spesielle festivalen, og vi gleder oss veldig til å reise over. Det er en fantastisk anerkjennelse å bli satt i den internasjonale konkurransen med så mange tøffe filmer og i selskap med så mange eksepsjonelle filmskapere. Ekstra kjekt er det selvsagt at dette superlaget som har skapt festivalen ikke tar imot påmeldte filmer, men at de selv valgte å reise ut i verden for å finne de filmene de hadde mest lyst til å vise sitt dedikerte New York-publikum, sier regissør Bjarte Mørner Tveit.

                                                   


Godt selskap
Den danske filmen Armadillo har lagt sin USA-premiere til DOC NYC og er i samme konkurranseprogram som Marionettens Oppdagelser. I tillegg kommer både Errol Morris’ og Werner Hertzogs med sine nyeste filmer.Stor oppmerksomhet i USA

Festivalen har fått stor oppmerksomhet i USA, og spesielt gledelig med norske øyne er det at DOC NYCs kunstneriske leder Thom Powers trekker fram nettopp Marionettens Oppdagelser som et av festivalens høydepunkt. 


På forespørsel fra Filmmakers Magazine om det er noen av filmene Powers ønsker å løfte fram nevner han Marionettens Oppdagelser spesielt:


-"Discoveries of a Marionette draws on gorgeous Super 8 shot by the director’s grandfather. It reminds me of the films of Doug Block and Alan Berliner"


DOC NYC startet i går, 3. november og avsluttes 9. november. 
Festivalen avholdes i Greenwich Village i New York. Regissør Bjarte Mørner Tveit og produsent/fotograf Torstein Grude drar til New York for å representere filmen.


Marionettens Oppdagelser vant beste dokumentar-prisen på WT International Film Festival og var nylig nominert i samme kategori på Prix Europa. Filmen ble første gang vist på NRK1 i beste sendetid på julaften 2009

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}