Hvaler

30.09.2008
Cato Skimten Storengen vet ennå ikke hvordan det skal gå med personen han spiller i «Hvaler».
Storengen spiller rollen som Mads Ulvik i familiedramaet «Hvaler» som begynte på TV 2 i går.

– Vi har spilt inn ni episoder, tre står igjen. De skal være ferdig innen 31. oktober, sier Storengen.

Innspillingen av serien begynte i mai, og siden da har filmteamet kun hatt to friuker. I tillegg til filminnspillingen følger også Storengen leserprøvene på «Mann uten hensikt» ved Rogaland Teater.

– Travelt?

– Jeg må nok innrømme at det har vært litt travelt, men også veldig interessant, sier Storengen, og fortsetter:

– Det er en fantastisk følelse for en som stort sett har spilt i teater, det å få komme ut i det virkelige livet. Spille inn scener ute i naturen og på gater hvor folk ferdes. En fin avveksling fra å stå på en teaterscene.

Fra før av har Storengen vært med i TV-serien «Ran» og en kortfilm.

Skaper rollene sammen
Kort fortalt handler «Hvaler» om en psykolog, spilt av Charlotte Frogner, som reiser fra Oslo tilbake til barndomsstedet sitt Hvaler da faren hennes dør. Storengen spiller en person som brukte å hjelpe faren med en del praktiske ting på huset.

– Det interessante her er at personene vi spiller, vokser fram i en prosess sammen med manusforfatteren Arne Berggren. Han lytter til oss med tanke på hvordan vi kan tenke oss å utvikle den personen vi spiller. Derfor vet ikke vi skuespillere heller helt hvordan det vil gå. Prosessen med serien utvikler seg etter hvert som vi lager nye episoder. Det er for meg en interessant måte å gjøre det på. Dette er i alle fall en artig variant for oss som får roller på teateret hvor personene er gitt og hvor handlingen er spikret, sier Storengen.

�� Hvor ofte drar du til Hvaler?

– Det er litt forskjellig, men i snitt er det snakk om et par dager i uken med filminnspilling.

Lærerikt
Storengen synes ogs�� det er inspirerende å få møte de mange gode skuespillerne som er med i filmen.

– Ikke det, gode skuespiller har vi også her ved teateret, men det er alltid lærerikt å treffe nye skuespillere med sine erfaringer, sier Storengen.

Blant skuespillerne i «Hvaler» kan vi nevne ringrever som Lise Fjeldstad, Erik Hivju, Anne Marit Jacobsen, Kalle Øby og Jorunn Kjellsby.

Kilde: Rogalands Avis
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}