Hodejegerne til film

13.05.2009
Yellow Bird planlegger en norsk langfilm basert på Jo Nesbøs roman Hodejegerne. Produksjonen er ventet å starte allerede til neste år.
menn2
menn2 
Yellow Bird, som blant annet står bak kinosuksessen Menn som hater kvinner, har kjøpt filmrettighetene til bestselgerforfatter Jo Nesbøs siste roman, Hodejegerne.

Manuset til filmen utarbeides nå, og Yellow Bird tar sikte på å starte produksjonen allerede i 2010.

- Jo Nesbø er en utmerket forfatter og en fantastisk person å jobbe med. Hodejegerne er både underholdene og spennende, og vi tror at styrken i historien sammen med Jo Nesbøs suksess verden over, kan gjøre dette til en fremgangsrik langfilm med stort internasjonalt potensiale, sier produsent i Yellow Bird, Marianne Gray i en pressemelding fra Yellow Bird.
 
Hodejegerne er solgt til ti land, og vant i fjor Den norske leserprisen for beste roman. Til forskjell fra andre krimromaer Jo Nesbø har skrevet, handler ikke Hodejegerne om politimannen Harry Hole. Den handler om Roger Brown, Norges mest fremgangsrike headhunter, som lever som kunsttyv ved siden av for å finansiere luksuslivet han lever.
 
- Jeg har tidligere takket nei til alle forespørsler om å filme Harry Hole-historiene, ettersom jeg hele tiden skriver nye bøker i serien. Men Hodejegerne er en frittstående og avsluttende roman, og det er veldig spennende at den nå skal bli film, sier Jo Nesb�� i pressemeldingen.

Med Hodejegerne fortsetter Yellow Bird sin sterke posisjon i Norge. Nylig signerte de en kontrakt med Monster Film, om å filmatisere seks av Anne Holts bøker.
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}