Her er Norges nye filmkomet

22.01.2009
Odin Waage (12) filmdebuterer i «Sammen», og merker allerede økt oppmerksomhet fra jentene. Selv har han mest lyst til å bli fotballstjerne.
http://www.youtube.com/watch?v=RdT-UuPCxjQ
 
- Det blir veldig rart å se meg selv på kino, men jeg gleder meg kjempemye til å se filmen, forteller Odin Waage til VG Nett.

Blir gjenkjent
Selv om filmen ikke har premiere før på fredag, merker tolvåringen allerede at folk kjenner ham igjen på gaten.

- Noen ganger merker jeg at folk ser litt rart på meg når jeg går forbi dem. Og så får jeg litt mer oppmerksomhet fra eldre jenter, gliser Odin.

- Det er egentlig bare gøy med all oppmerksomheten, og det er koselig at folk er nysgjerrige på filmen. Kompisene mine syns det er kult at jeg er med, forteller den unge skuespilleren.

Vanskelig å gråte
Odin Waage har ingen erfaring som skuespiller fra tidligere. Han svarer raskt på spørsmålet om hva som var den største utfordringen i filmen.

- De vanskeligste scenene var gråtescenene. Da måtte jeg ha tigerbalsam under øynene. Det var også veldig rart å slå på Fridtjov og være sint, når jeg egentlig ikke var sint i det hele tatt.

Fridtjov Såheim spiller faren til Odin i filmen, og var til god hjelp under innspillingen.

- Det var veldig bra å spille sammen med en så flink skuespiller som Fridtjov Såheim. Han hjalp meg mye og gav tips til scener som var vanskelige for meg, sier Odin.

Odin Waage får også vist frem fotballferdighetene sine i filmen. Han forteller at han gjerne vil spille i flere filmer i tiden som kommer, bare det ikke går ut over fotballkarrieren.

- Hvis jeg må velge mellom filmstjerne og fotballstjerne, så velger jeg helt klart fotballstjerne, sier han.
 
Les også Min viktigste rolle så langt
 
Kilde: VG
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}