Hele trilogien blir film

23.03.2009
Samtidig som «Menn som hater kvinner» gjør det skarpt på kino, er det klart at også de andre to bøkene i Stieg Larssons «Millenium»-trilogi blir kinofilmer.
lisbeth salander
menn som hater kvinnerEtter kinosuksessen med Menn som hater kvinner skal ikke de to oppfølgerne rett på videomarkedet likevel.

Hele Stieg Larssons Millennium-trilogi på kino, melder Nordisk Film Distribusjon i en pressemelding.

Menn som hater kvinner er siden premieren 13. mars sett av hele 1,5 millioner besøkende i Skandinavia. Den utgis på BD og DVD 26. august, day-and-date leie og kjøp, opplyser selskapet overfor RELEASE.no.

Nå er det bestemt at også Jenta som lekte med ilden og Luftslottet som sprengtes får kinopremiere.

– Vi er selvsagt veldig glade for at det nå er klart at både andre og tredje kapittel i Stieg Larssons Millennium-trilogi nå blir å se på kino, sier Tom Erik Kolåsæter, markedssjef i Nordisk Film Distribusjon AS.

– Innerst inne har vi hele tiden håpet at dette skulle la seg gjøre. Yellow Bird og jeg er sammen med regissøren Daniel Alfredsson og filmteamet veldig glade over å kunne lage kinofilmer også av de andre to bøkene. Så vel Stieg Larssons suksessromaner som hele kinopublikummet fortjener virkelig dette, sier Sören Staermose, Yellow Birds produsent.

Jenta som lekte med ilden beregnes å få kinopremiere i september 2009 og Luftslottet som sprengtes i november 2009.

Menn som hater kvinner ligger nå som nummer en på kinotoppen i Sverige, Norge og Danmark samtidig. Etter bare tre uker er filmen sett av mer enn 1,5 millioner mennesker i Skandinavia. I Sverige er filmen sett av drøyt 640 500. Filmen får kinopremiere i Finland 27. mars.

Filmene er basert på Stieg Larssons Millennium-trilogi og er produsert av Yellow Bird sammen med TV-kanalene SVT og ZDF, samt distributøren Nordisk Film.
 
 
Les også: Svensk krim slår alt


 
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}