Høy sigarføring i Stavanger til høsten

30.07.2008
Mens de fleste av oss har tatt ferie, nyter solen og gladmaten, er det full rulle på produksjonskontoret til Arild Østin Ommundsens (Mongoland, Monstertorsdag) nye film Rottenetter. Gangsterfilmen fra finansmiljøet i Stavanger er nå knappe to måneder unna hovedinnspillingen.
Det var i 2004 at Ommundsen tok kontakt med forfatter Arild Rein for å se om de kunne lage en historie om det nyrike Stavanger. Rein hadde på det tidspunktet akkurat gitt ut sin siste bok i hans ”Stavangertriologi”. De inngikk et samarbeid i 2005 der de fordypet seg i research, møtte mennesker fra finansverden og slukte store mengder film som kunne være relevant for historien. Ut av dette kom Rottenetter.

I filmen møter vi Jonny Kristiansen, en fremadstormende megler på 25 år. Sulten på penger og suksess trekkes han inn i en skruppelløs finansverden. Med høy sigarføring, champagne og eksklusive eskortepiker tar Jonny sats og sikter mot toppen av finanspyramiden. Jonnys mål er å bli den beste, den rikeste og den mektigste, koste hva det koste vil.

De fleste rollene er nå besatt. Christian Rubeck (Reprise) har hovedrollen som den unge og ambisiøse megleren Jonny. Med seg på laget får han velkjente Stavangerfjes som Silje Salomonsen, Kristoffer Joner og Espen Hana.

Crewet er også mer eller mindre på plass. ”Nå mangler vi kun set-rekvisitør, set-kostymør og noen assistenter”, sier produksjonskoordinator Maren Berg-Thomassen. Nylig ble de kontaktet av en lysmann som arbeider på New Zealand til vanlig som ønsket å komme hjem til Stavanger å jobbe på produksjonen. ”Han hadde sett stillingsannonsene på Filmkrafts hjemmeside - det er bevis på at mange bruker siden”, konstaterer Thomassen.

Produksjonsteamet jakter i de disse dager på en stor tom lagerbygning hvor de kan bygge en av filmens hovedset. Opprinnelig hadde de ordnet en gammel fabrikk på Figgjo, men av sikkerhetsmessige grunner valgte de å starte søket på nytt. ”Ellers er alt er i rute og Arild er nå i god gang med leseprøvene sammen med skuespillerne”, forsikrer Thomassen.

Filmen er en av de første her til lands som spilles inn på RED ONE. Det nye digitale kinokameraet kan skyte opp til det vi kaller 4K – som i realiteten er ”ultra-high-definition” og skal kunne måle seg i kvalitet med 35mm film. RED ONE bruker også de samme linsene som 35mm kamera, men koster bare en brøkdel av prisen. Det er Trond Tønder som skal stå for foto.


 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}