Gratulerer til Piraya

07.08.2009
Den norske dokumentarfilmen Yodok Stories har vunnet prisen "Spirit of Freedom" på den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem. Bak filmen står Stavanger-baserte Piraya Film, som nylig ble Emmy-nominert for en av filmene sine.
yodok


Filmen Yodok Stories (2008) forteller historien om Nord-Koreas aller mørkeste hemmelighet, konsentrasjonsleirene for ”klassefiender”. Filmen tar utgangspunkt i en tidligere propagandaregissør fra Nord-Korea. Som flyktning i Sør-Korea setter han opp en musikal som forteller den gruvekkende historien om konsentrasjonsleiren Yodok i hjemlandet, og filmen følger musikalen fram til premieren i Sør-Koreas hovedstad Seoul.

Under Jerusalem International Film Festival i juli ble Yodok Stories tildelt prisen ”Spirit of freedom”. Prisen er på 10 000 dollar, og ifølge NFI regnes den som en av de mest prestisjefylte på festivalen. Prisen deles ut til fiksjons- eller dokumentarfilmer som tar opp spørsmål om menneskerettigheter og ytringsfrihet.

Jerusalem International Film Festival arrangeres i år for 24. gang. Den pågikk fra 9.-18. juli og er Israels viktigste filmfestival. Under festivalen viser mellom 150 og 200 filmer årlig.

Yodok Stories er produsert av Piraya Film i Stavanger, ved Bjarte Mørner Tveit og Torstein Grude. Selskapet har i ni år produsert politisk dokumentarfilm. En av Polens fremste dokumentarfilmskapere, Andrzej Fidyk, har regissert Yodok Stories.

Filmen har kinopremiere i Norge 16. oktober. Les Hollywood Reporter sin anmeldelse av filmen.
 
http://www.youtube.com/watch?v=ZPNbhLUsjF4&feature=PlayList&p=D9C961D2BC1F0450&playnext=1&playnext_from=PL&index=2
 
Emmy nominert
I sommer ble det også klart at Fidyk og Piraya Film sin dokumentarfilm Belarusian Waltz er nominert til Emmy-prisen i kategorien News & Documentary.

Belarusian Waltz handler om performancekunstneren Alexander Pushkin, som med utallige offentlige stunts opponerer mot diktaturet i Hviterussland.

Emmy-prisen deles ut 21. september.
 
Les hele artikkelen i Rushprint
 
http://www.youtube.com/watch?v=gd3VW3fbiYQ&eurl=http%3A%2F%2Fwww.rushprint.no%2F2009%2F8%2Fgjev-pris-til-norsk-dokumentarfilm&feature=player_embedded
 
Les også:
Norsk film Emmy nominert
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}