Gratulerer

22.06.2009
Filmkraft gratulerer Stian Einar Forgaard og Sutharsan Balasubramaniam. Begge fikk hederlig omtale under Kortfilmfestivalen i Grimstad.
477011981518713872971713832796784123678n
477011981518713872971713832796784123678n
Stian Einar Forgaard
 
Stian Einar Forgaard fikk hederlig omtale fra Dramatikerforbundet for Ekornet. 
 
img4949-2 
Sutharsan Balasubramaniam
 
Løshunder av Sutharsan Balasubramaniam fikk to hedelige omtaler under prisutdelingen, fra Dramatikerforbundet og fra juryen for norsk kortfilm.
 
- Jeg er veldig glad for begge benevnelsene filmen har fått i Grimstad, og håper dette vil være med på å bidra til at den blir vist flere steder. Som det fremgår av juryens uttalelse, så er dette en viktig film i mine øyne som jeg håper vil få folk til å reflektere og tolerere hverandre, på tvers av ulike kulturer, sier Balasubramaniam.  
 
ØVRIGE PRISVINNERE
Norsk kortfilm
GULLSTOLEN for beste norske kortfilm gikk i år til Human, regi Thomas A. Østby. Prisen på 50 000 kroner er gitt av Norsk filminstitutt.

TERJE VIGEN-PRISEN gikk til filmen Kontroll av Hanne Myren. Prisen på 10 000 kroner og en bronsestatuett laget av kunstneren Harald Oredam er gitt av Grimstad kommune.

Norsk kortfilmjurys spesialpris i form av diplom gikk til Sinna Mann av Anita Killi.
 
Hederlig omtale i form av diplom gikk til Løshunder, regi Sutharsan Balasubramaniam

Beste musikkvideo gikk til Grand Island: Love in Decay, regi Lars Einar Skageberg.

Jury for norsk kortfilm har bestått av Kjell Bjørgeengen (kunstner), Margreth Olin (regissør og produsent), Erik Poppe (regissør), Valerie Saunders (regissør og produsent, USA/Danmark) og Eva Charlotte Nilsen (direktør, Nordnorsk filmsenter).

Norsk dokumentar
GULLSTOLEN for beste norske dokumentar gikk til Presidenten fra Bastøy fengsel, regi Charlotte Røhder Tvedt. Prisen på 50 000 kroner er gitt av NRK.

Jury for norsk dokumentarfilm har bestått av: Johan Palmgren (regissør og fotograf, Sverige), Helga Reidemeister (regissør, Tyskland), Åsne Seierstad (journalist og forfatter, Norge).

Internasjonal kortfilm
GULLSTOLEN for beste internasjonale kortfilm gikk til Love You More, regi Sam Talyor-Wood. Prisen er på 2 000 Euro.

NOMINASJON TIL EUROPEAN FILM ACADEMY SHORT FILM AWARD 2009 ble tildelt filmen Between Dreams, regi Iris Olsson (Finland).

Hederlig omtale gikk til filmen Anders og Harri av Åsa Blanck og Johan Palmgren (Sverige)

Internasjonal jury har bestått av Daniela Abke (regissør, Tyskland), Sally Berger (kurator ved MOMA, USA), Laurent Guerrier (Clermont-Ferrand Kortfilmfestival, Frankrike), Rune Kreutz (filmviter, Norge) og Christoph Terhechte (leder for Forum, Tyskland).
 
Øvrige priser
Dramatikerforbundets pris TIMEGLASSET på 10 000 kroner for beste manus gikk til Lille Røde Hette av Jørn Utkilen.

Hederlige omtaler fra Dramatikerforbundet gikk til Ekornet av Stian Einar Forgaard og Løshunder av Sutharsan Balasubramaniam.

NORSK FILMFORBUNDS FAGPRIS gikk til Rune van Deurs og fotograf Øystein Mamen for lyd og bilde på filmen Human.

FILMKRITIKERPRISEN til beste norske kortfilm i konkurranse gikk til Human, regi Thomas A. Østby.

Filmkritikernes hederlig omtale gikk til Alle fugler av Sara Eliassen.
 
FILMPOLITIETS KORTFILMPRIS på 10 000 gikk til Brukerstøtte, regi André Øverdal. Vinneren er stemt frem av publikum via NRK Petre’s nettsider.
 
Les mer på Kortfilmfestivalens sider
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}