Frida Ripland Moberg

28.11.2008
Svarer på fem korte spørsmål
frida
Fakta

Sample Image 
 
Navn: Frida Ripland Moberg
Alder: 15
Bosted: Egersund
Yrke: Elev, vaskejobb, butikkjobb og manusforfatter
 
 
Kan du fortelle kort om deg selv?
Jeg er en ung jente som for øyeblikket går siste år på ungdomskolen. Mye av fritiden min går på skole, å jobbe, men også å skrive. Det jeg liker best av alt er å skrive historier og å dikte masse. Uten om det elsker jeg å se filmer, og å være med venner.
 
 
Hvilke ambisjoner har du innen filmbransjen og hvordan vil du jobbe for å oppnå disse?
Det jeg ønsker av alt i hele verden er å bli en manusforfatter. Å få uttrykke mine følelser på papir er det jeg kan best. Når jeg dikter opp karakterer, lever jeg meg så inn i dem. Noen ganger går historiene mine etter mine egne opplevelser, andre ganger dikter jeg bare alt sammen opp. Å gå ut i verden å oppleve ting er min store inspirasjon. For å oppnå dette må jeg jobbe hardt. Jeg har skjønt at dette ikke er et lett yrke, her må man jobbe for å oppnå det man vil ha. Det er da det passer så bra at jeg liker vanskelige oppgaver. En spennende utfordring er det jeg liker best. Det viktigste tror jeg er å få gode kontakter og bekjentskap med andre innen denne bransjen. Som kan hjelpe meg, og lære meg mer.
 
 
Har du noen forbilder i bransjen og hvordan inspirerer de deg?
Jeg er så imponert over filmen Mannen som elsket Yngve. Tore Renberg sin historie om Jarle Klepp er kjempe god, og jeg håper virkelig han vil skrive flere manus som er basert på bøkene hans. Kompani Orheim håper jeg virkelig vil bli laget til film også. Jeg ser opp til Renberg, og hans fantastiske historie om Jarle Klepp.
 
 
Hva så du sist på kino og hva synes du om denne filmen?
Det er stund siden jeg var på kino. Jeg elsker å gå å se filmer, men jeg har ikke alltid tid. Sist så jeg The dark knight på kino, og jeg syntes den kjempe bra. Heath Ledger spilte bare helt skremmende bra i sin siste film, som The Joker. Det er helt utrolig å se han leve seg inn i rollen som en psykopat, som er besatt på å gjøre verden til et verre sted.
 
 
Hva er favorittfilmen din og hvorfor?
Jeg må være ærlig å si at det er nesten umulig å ha en favorittfilm. Det fins mange dårlige filmer, men også veldig mange gode. En av de jeg liker best må være Titanic. Love Actually og Nothing Hill er noen av de jeg liker best av de romantiske komediene. Så er det Life of Brian som er helt hysterisk morsom, og jeg kan ikke vente med å se flere av Monty Phyton. Tilslutt er det Ondskapens hotell, som Jack Nicholson har hovedkarakteren i filmen. Det er mange gode filmer som jeg ennå ikke har sett, men ønsker å se.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}